Kapadokya ve Erciyes'e yılbaşı akını

Güncelleme Tarihi:

Kapadokya ve Erciyese yılbaşı akını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2000 00:00

Kapadokya ve Erciyes, ramazan bayramı ile birleşen yılbaşı tatilinde turistlerin gözde mekanı olacak. Kapadokya Turizm İşletmecileri Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Bayram, kış mevsiminde turistlerin kültür turizmine daha fazla ağırlık verdiklerini söyledi.

Bu yıl özellikle İtalya, İspanya ve ABD'den yılbaşı için çok büyük talep aldıklarını belirten Bayram 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerde rezarvasyonların şimdiden yüzde 70'e ulaştığını bildirdi.

Bayram, büyük olasılıkla 10 gün olarak düzenlenecek Ramazan bayramı ve yılbaşı tatilinde konaklama tesislerinin tamamının yüzde 100 oranında dolmasını beklediklerini ifade etti. Erciyes Kayak Merkezi'ndeki özel sektöre ait tek tesis olan Dedeman Ski Center da uzun tatilde kayakseverlere Erciyes'in toz kar pistlerinde keyifli bir tatil seçeneği sunacak.

Erciyes Dedeman Ski Center Genel Müdürü Adnan Özgür, uzun tatili 22-27 Aralık ve 27 Aralık-1 Ocak olmak üzere ikiye böldüklerini, ilk etap rezarvasyonların yüzde 80 oranında, ikinci bölümde rezarvasyonun ise şimdiden yüzde 100 olduğunu bildirdi. Özgür, otellerinde kişi başı günlük tam pansiyon konaklama ücretinin 90 dolar olarak belirlendiğini de söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!