Kapadokya’da balon turlarına rağbet artıyor

Güncelleme Tarihi:

Kapadokya’da balon turlarına rağbet artıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2007 00:00

Türkiye’nin kültür turizmindeki en önemli merkezi Kapadokya’nın ziyaretçilerinin, son yıllarda bu coğrafyayı havadan kuş bakışı izlemelerine imkan sağlayan balon turlarına karşı gösterdikleri ilgi her geçen yıl daha da artıyor.

10 yıl önce ilk kez Göreme beldesinde, "Kapadokya Balloons"un deneme amaçlı sıcak hava balonları ile turistik turlar düzenlemesiyle başlayan sektör giderek büyüdü. Bugün 7 firma hizmet veriyor. Anatolia Balloons işletmecisi Halil Uluer, yerdeki Kapadokya ile gökyüzünden izlenen Kapadokya’nın farklı görüntüde olduğunu söyledi. Turlara ilginin her geçen yıl katmerleşerek arttığına dikkat çeken Uluer, hizmet standardının artmasıyla birlikte ortaya çıkan rekabetin de etkisiyle sıcak hava balonculuğunun Kapadokya bölgesinde büyük ivme kazandığını söyledi.

ARAZİDE KAHVALTI KEYFİ

Balon turları rezervasyonla çalışıyor. Turistler, sabahın ilk ışıklarıyla konakladıkları otellerden servis araçlarıyla alınarak balonların bulunduğu yere getiriliyor. Genellikle Göreme, Ortahisar ve Zelve bölgesinden başlayan balon turu öncesi katılacaklara arazide sabah kahvaltısı veriliyor. Ardından kalkış heyecanı başlıyor. 1 saat ile 2,5 saat arasında değişen tura katılanlar, yerden 250 metre kadar yükselip, Kapadokya vadilerinin ve kiliselerinin üzerlerinde uçuyor. Balon kimi zaman, yere 5 metre kadar yaklaşıp, birden ağaçların arasından yeniden gökyüzüne yükselebiliyor.

KİŞİ BAŞI 150- 230 EURO

Balon uçuşu sırasında, uçuşa katılan herkese firma tarafından birer uçuş sertifikası veriliyor ve gezi genellikle şampanya patlatılmasıyla sona eriyor. Gezi için ise uçuşların zaman dilimine göre kişi başı 150- 230 Euro arasında ücret alınıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!