Kanunlar sorunlu

Güncelleme Tarihi:

Kanunlar sorunlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2014 01:14

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Seçim Gözlem Heyeti’yle Meclis’te bir araya geldi.

Haberin Devamı

AGİT Heyeti Başkanı, Büyükelçi Geert Hinrich Ahrens ve gözlem grubu üyeleriyle makamında görüşen Demirtaş, bu çalışmanın Cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesiyle yaşanan sorunları, adaletsizlikleri, eşitsizlikleri, objektif bir şekilde duyurma konusunda iyi bir rapora yansıyacağını ve bundan sonraki seçimlerin olgun ve demokratik geçmesine katkı sunacağını söyledi.

Büyükelçi Ahrens ise şunları söyledi: “Vatandaşların seçimlerde adil şekilde oy vermesine yönelik şartların oluşup oluşmadığıyla ilgili gözlemlerde bulunuyoruz. Bu kapsamda ara raporumuzu yayınladık. Seçimin hemen akabinde 11 Ağustos’ta öğleden sonra basın toplantısı yaparak gözlemlerimizi paylaşacağız. Seçimlerden sonraki 8 hafta içinde de final raporunu yayınlayacağız. Türkiye’nin her yerinde uzun dönemli gözlemcilerimiz var. Dolayısıyla Türkiye’nin her yerinden şu anda raporlama yapılıyor. Yasamadan kaynaklanan belli sorunlar olduğu temel yorumumuz. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin kanunda kampanyanın, adayların resmi olarak ilan edildiği gün itibariyle başlayacağına ilişkin bir ibare var. Bu da 11 Temmuz. Seçim Kanunu’nda ise seçim tarihinden 10 gün önce kampanyanın başladığına ilişkin bir ibare var. Bu da 31 Temmuz. Arada böyle bir fark var. Kampanyanın legal altyapısında bir boşluk oluştu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!