"Kanserli belde"ye ABD bilim adamlarından inceleme

Güncelleme Tarihi:

Kanserli beldeye ABD bilim adamlarından inceleme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2008 17:10

ABD'li bilim adamları, “kanserli belde” olarak bilinen Nevşehir'in Tuzköy ile Karain köyünde araştırma yapmak üzere kente geldi.

Aralarında Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Emine Özer, ABD Patoloji Derneği Başkanı ve Hawai Üniversitesi Patoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Michael Carbone, New York Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harmes Pass, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Şenol Sağır ile ABD'li 4 tıp öğrencisinin de bulunduğu heyet, Vali Mehmet Asım Hacımustafaoğlu'nu ziyaret etti.

Hacımustafaoğlu'na bölgede yapacakları çalışmalar hakkında bilgiler veren heyettekiler, projenin yaklaşık 10 ay süreceğini belirttiler.

Vali Hacımustafaoğlu da bilim adamlarının Tuzköy ve Karain'deki yapılarda kullanılan asbestin insan sağlığı üzerindeki kanserojen etkilerini araştıracaklarını, bu amaçla bölgede bir de araştırma merkezi oluşturacaklarını söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın Tuzköy beldesinin taşınması için Evrenin Etekleri bölgesine inşa ettiği 241 konut bir süre önce hak sahiplerine teslim edilmişti. Bakanlık, Karain köyünün taşınması için de 99 konut inşa edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!