Kansere karşı Türk mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Kansere karşı Türk mutfağı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 05, 2004 00:00

Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz tipi beslenmenin sindirim sistemi kanserlerini azaltacağına iÅŸaret eden SaÄŸlık Bakanlığı, bu tarz beslenmenin yaygınlaÅŸtırılması için kampanya hazırladı."2023'te Kansersiz Türkiye Projesi"ni baÅŸlatan SaÄŸlık Bakanlığı bu çerçevede Türk EÄŸitim Gönüllüleri Vakfı ve Milli Pediatri DerneÄŸi ile birlikte "DoÄŸru Beslenme Alışkanlıklarının YaygınlaÅŸtırılması Programı" baÅŸlattı.  Buna göre, eÄŸitim gönüllüleri mayıs ayından itibaren anaokullar ve ilköğretim okullarındaki öğrencilere doÄŸru beslenme alışkanlıklarını kazandıracak. KEK YERÄ°NE SÄ°MÄ°T, AYRAN, DOMATES Program için hazırlanan "Beslenme EÄŸitimi" kitapçığına göre eÄŸitim gönüllüleri, öğrencilere "DoÄŸru beslenme nedir, yanlış beslenme alışkanlıkları nelerdir, hangi besinler tercih edilmeli, baklagil ve zeynityaÄŸlı yiyeceklerin saÄŸlık üzerindeki olumlu etkileri, Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağının özellikleri ve neden tercih edilmesi gerektiÄŸi" konularında anaokul ve ilköğretim okullarındaki öğrencileri bilgilendirecek.  EÄŸitim gönüllüleri çocuklara beslenme çantasında kek yerine simit, ayran ve domates yenilebileceÄŸini tavsiye edecek. Bakanlık, 2020 yılında 65 yaÅŸ altı nüfusta kanser oranında yüzde 15, akciÄŸer kanserinde yüzde 20 azalma saÄŸlanmasını hedefliyor. Türkiye'de halen her yıl 100 bin kadar yeni kanser vakası ortaya çıkıyor.Â
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!