Kanlı cadılar bayramı

Güncelleme Tarihi:

Kanlı cadılar bayramı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın değişik ülkelerinde kutlanan ve zamanla bir eğlenceye dönüşen cadılar bayrmı, ABD'de bu yıl kana bulandı. Cadılar bayramı dolayısıyla hazırlanan bir baloya kabul edilmeyen kişiler, balonun yapılacağı binaya ateş açtı, 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Polisin yaptığı açıklamaya göre, Muncie kentinde, Ball State Üniversitesi öğrencileri bir balo düzenledi. Davetiyeleri olmadığı halde baloya katılmak isteyen iki kişi geri çevrildi. Davete kabul edilmeyen saldırganlar, evin karşısına pusu kurdular. Davetlilerin balodan ayrılması üzerine saldırganlar eve 40 el ateş açtı. Saldırı sonrasında 28 yaşındaki bir üniversite öğrencisi öldü, 5 kişi de yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu bildirildi.

UÇAKTAKİ CADILAR

Cadılar bayramı, Hıristiyan dünyasında şükran günü öncesinde kutlanıyorr. Çoluk çocuk, genç ihtiyar bütün insanlar, ilginç maske ve kıyafetlere bürünerek kötü ruhları kovuyorlar. Cadılar Bayramı için bu yıl da hazırlıklar günler öncesinden başladı. Bayram etkinlikleri ABD Başkanı Bill Clinton'un ‘‘Air Force One’’ uçağına bile taşındı. Başkan Clinton, Oslo'ya giderken bazı gazeteciler, Başkan'ın karşısına cadı kostümleriyle çıktılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!