Kandil simitleri ‘Devrim Market’ten

Güncelleme Tarihi:

Kandil simitleri ‘Devrim Market’ten
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 00:00

Taksim Gezi Parkı’nda 10 gün önce başlayan eylem festivale döndü. Gezi Parkı’nın artık dev bir kütüphanesi hatta sebze bahçesi bile var.

Haberin Devamı

Gezi Parkı’ndaki dayanışmaya herkes elinden geldiğince yardım ediyor. Kimi su kolisi taşıyor, kimi su bağışlıyor. Kütüphaneye kitapevlerinden kitap ve dergi, ortak noktalara firmalardan yiyecek yağıyor.

Gezi Parkı’ndakiler geceye yağmurla girdi. Onlarca kişi gece evlerinden yağmurluklar, şemsiyeler getirdi. 500’den fazla çadır da kuruldu. Bazı çadırların üzerinde, “İsterseniz kalın” yazıyor.

Yağmurun sabah etkisini yitirmesiyle yüzlerce kişi el birliğiyle parkı temizledi. Çöp poşetlerine doldurulan çöpler elden ele taşındı ve belediyenin çöp kamyonuna yüklendi. Belediye işçileri kenarda durup çalışmaları izledi.

İsimlerine ‘Devrim Market’, ‘Devrim Büfe’ denilen ortak yiyecek noktalarında gönüllü çalışanlar, birkaç yiyecek alanların daha sonra fazlasını geri getirdiğini söylüyor. Devrim Market’te kandil gününün gözde ikramı kandil simidiydi... Binlerce kutu kandil simidi dağıtıldı.

Haberin Devamı

Çalıştıkları için Gezi Parkı’na gelemeyenler, işyerlerinde kendi aralarında para toplayıp Gezi Parkı’ndakiler için malzeme satın alıyor. İhtiyaçlar sosyal medyadan anında ilan ediliyor. Bunların haricinde para vermek isteyenlere, ihtiyaç listesindeki malzemeleri satın alarak getirmeleri isteniyor.

Gezi Parkı hiç olmadığı kadar güvenli. İnsanlar telefonlarını elektrik bulunan noktalarda şarja bırakıp gidiyor. Daha sonra da gelip alıyor.

Gezi Parkı revirinde gönüllü doktorlar ya da tıp fakültesi öğrencileri çalışıyor. Revirde baş ağrısından, ufak tefek yaralanmalara kadar herkese yardımcı olmaya çalışılıyor.

Gezi Parkı’nda sanat faaliyetleri de unutulmadı. Jonglörler, pandomimciler, sirk çalışanları tüm Gezi Parkı’nı dolaşarak insanları eğlendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!