Kamyondaki tanktan karanlıkta otogaz satışı

Güncelleme Tarihi:

Kamyondaki tanktan karanlıkta otogaz satışı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2009 10:49

İZMİR'de ruhsatsız ve lisanssız oldukları için faaliyetlerine son verilen kaçak otogaz istasyonlarının işletmecileri, işlerine devam edebilmek için kimsenin aklına gelmeyecek tehlikeli bir yönteme başvurdu.

Gaziemir ve Karabağlar ilçelerindeki 2 istasyon işletmecisi, hava karardıktan sonra kamyona yükledikleri tanktan gaz satışı yaptı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tespit ettikleri iki kaçak istasyonu yıktı.

İzmir'de defalarca mühürlenmelerine karşın yeniden faaliyete geçen kaçak otogaz istasyonlarına karşı, geçen haziran ayında büyük bir operasyon düzenlendi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından tespit edilen 16 ruhsatsız ve lisanssız LPG istasyonunun faaliyetine, haziran ayında son verildi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, istasyonlarda yıkım gerçekleştirdi. Operasyonalardan sonra Vali Cahit Kıraç, “Kaçak LPG istasyonları ile mücadeledeki başarının sürdürülebilirliği için, can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından vatandaşlarımızın kaçak LPG istasyonlarından gaz almamaları konusunda gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

KAMYONA TANK YÜKLEYİP GELDİLER

Kaçak otogazcılar operasyondan sonra da durmadı. Bu kez üzerini ve arkasını brandayla kapatarak görünmesini engelledikleri kamyona gaz tanklarını yükleyen işletmeciler, istasyon alanlarına geri döndü. Kamyondaki tanktan seyyar düzeneklerle gazı borular aracılığıyla yine seyyar pompalara aktaran kaçak otogazcılar, hava karardıktan sonra satış yaptı. Gündüzleri çalışmayan kaçak otogazcılar, piyasadan ucuza sattıkları gazı almak isteyen müşterilerine de akşam saatlerinde gelmeleri uyarısında bulundu.

Can ve mal güvenliğini tehlikeye atan kaçak otogazcıları, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Çevre Zabıta ekipleri tespit etti. Emniyet Müdürülüğü'nden destek alan belediye ekipleri, Karabağlar ve Gaziemir'deki iki istasyonu faaliyetinden men etti. Seyyar düzenekler ve pompalar kaldırıldı. İdari binalar ve kanopileri de yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ilk kez kamyondaki tanktan satış yapıldığını gördüklerini, tehlikeli yöntemi uygulayanlara izin vermeyeceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!