Kamyon kasasından 56 kaçak çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kamyon kasasından 56 kaçak çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2007 17:31

ŞANLIURFA'da, üzeri brandayla kapatılan kamyonun kasasından Türkiye'ye kaçak yollarla girdiği belirlenen 37'si Afganistan, 13'ü Bangladeş ve 6'sı Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 56 kaçak yakalandı.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine Şanlıurfa- Diyarbakır karayolu üzerinde Akziyaret Köyü yakınlarında 62 yaşındaki Hüsamettin Koç yönetimindeki 13 DA 443 plakalı kamyonu durdurdu. Üzeri branda ile örtülü kamyon kasasında yapılan aramada 37'si Afganistan, 13'ü Bangladeş ve 6'sı Pakistan uyruklu toplam 56 kaçak göçmen yakalandı.

Kamyon kasasından tek tek indirilerek gözaltına alınan kaçaklar, İran'da adı bilmedikleri bir kişi ile Yunanistan'a gitmek üzere anlaştıklarını belirterek, “6 gün önce Van'dan Türkiye'ye yaya olarak giriş yaptık. Kamyoncu bizi dün gece aldı ve İstanbul'a götürecekti. Oradan da bizi Yunanistan'a başka kişiler götürecekti. Yunanistan'a ulaşınca ailelerimize telefon edip, bu işi organize eden kişilere 8 bin dolar vermelerini söyleyecektik. Çünkü anlaşmamız bu şekildeydi” dedikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan kamyon sürücüsü Hüsamettin Koç, insan kaçakçılığı ile ilgisi olmadığını ileri sürerek, “Bitlisliyim. Arızalanan kamyonumu Gaziantep'te tamir ettirmek için yola çıktım. Siirt'te, yolda gördüğüm bu kişilerle kendilerini Gaziantep'e götürmek üzere kişi başı 20 YTL'ye anlaştım” diyerek kendini savundu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!