Kamuoyuna söylenmeyenleri aktarıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kamuoyuna söylenmeyenleri aktarıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2009 00:00

Hükümet Sözcüsü Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, isim vermeden CHP Lideri Deniz Baykal’ı eleştirdi ve Kürt açılımına yönelik muhalefetin kendi önerisini masaya koymasını istedi.

Çiçek, 4.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından soruları yanıtladı. “Demokratik açılım ya da Kürt açılımı diyoruz. Sert eleştiriler vardı. Bundan sonra nasıl bir yol haritası olacak?” sorusunu Çiçek şöyle yanıtladı:

“Muhalefet partilerimiz veya bu açılıma muhalefet eden kesimler tarafından dile getirilen hususlara baktığımızda özellikle bugünkü basın toplantısı da dikkate alındığında, düşünmediğimiz, söylemediğimiz, hedeflemediğimiz ve katılıp, muhatap olmadığımız teklifler, görüşler tarafımızdan söylenmişcesine kamuoyuna yanlış bilgi aktarılıyor. Böylesine önemli, tarihi konuda açıklama yapılırken somut bilgilere, belgelere ve açıklamalara dayanılarak, ciddi sorumluluk duygusu içinde konuşulmasında fayda var. Muhalefet partilerimizin bugüne kadar olan usluplarından farklı tarzda çözümlerini, niyet beyanlarının ötesinde ortaya koymalarında fayda var.” “Hükümet her şeye rağmen bu kritik süreçte muhalefetle temas kurmaya çalışacak mı? Özellikle, Sayın Başbakan nezdinde hem Baykal ile hem Bahçeli ile” sorusu üzerine Çiçek, şunları söyledi:

“Bunda bir tereddüt yok ama biz, ‘bilgiyi istemiyoruz’ deniliyorsa, soru muallakta kalıyor.”

HSYK’nın yapısı değişiyor

AVRUPA Birliği sürecinde önemli adımlardan biri olan Yargı Reformu Strateji Taslağı dünkü Bakanlar Kurulu’nda ele alındı. Toplantıda reform süreciyle ilgili yol haritası belirlenirken, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısının değiştirilmesi için harekete geçildi.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, yaptığı açıklamada, toplantıda etraflıca değerlendirilen yargı reformu stratejisinin AB ile uyum açısından birçok faslı ilgilendiren bir konu olduğunu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!