Kampüsü olmayan üniversitenin rektöründen destek çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Kampüsü olmayan üniversitenin rektöründen destek çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2011 14:20

BURSA Teknik Üniversitesi’ne 7 ay önce kampus kurulmadan atanan Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, 80 öğrenci ile 2011- 2012 yılında eğitime başlayacak olmalarına rağmen hala kampus yerinin belirlenememesine tepkilerini dile getirdi, yetkililerden destek istedi.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, Büyükşehir Belediyesi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (AKKM)’nde geçici olarak verilen Rektörlük binasında üniversite kampüsü için yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu. Göreve geldiği 7 ay içinde üniversiteye 11 öğretim üyesi, 18 idari personel alımı yapıldığını belirten Rektör Prof. Dr. Sürmen, 80 öğrencinin de 2011-2012 eğitim öğretim yılı için kayıt yaptırdığını söyledi.

Üniversite kampüsü için yer aramalarını sürdürdüklerini vurgulayan Prof. Dr. Sürmen, eğitim öğretime başlamak için eski Eğitim Fakültesi binalarının kendilerine tahsis edildiğini fakat bu binalar yenilenmediği için kullanamadıklarını anlattı. Prof. Dr. Sürmen, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından kendilerine Merinos AKKM’de verilen 15 odanın da havalandırma ve soğutma sistemin oluşturduğu gürültü nedeniyle sağlıklı olmadığını kaydetti.

Son olarak Milli Emlak tarafından Ekim ayına kadar tadilatı yapılacak olan herhangi bir binada eğitim öğretim vereceklerine dikkat çeken Prof. Dr. Sürmen, kampus için Maliye Bakanlığı’na 4 alternatif yer sunacaklarını ifade etti.

Belirlenen bu alanlardan kendileri için en uygunun olanının Kestel’deki bin 150 dönümlük arazisi bulunan Çataltepe Mevki’nin olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Sürmen, "Kestel, yüzde yüz ideal olmasa da bizim için uygundu. Fakat bu alanın bir kısmının orman statüsünde olduğunu öğrendik. Üniversite yapabilmemiz için bu alanın orman arazisi konumundan çıkartılması gerekiyor. Bundan sonrası için siyasiler devreye giriyor. Eylül ayına kadar yerimizi sunamazsak kampüs çalışmamız bir yıl daha sarkacak. Sorunun çözümü için Ankara’dan destek bekliyoruz. Biz modern ve bütünlüklü bir üniversite yapılmasını istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!