Kampanya başladı

Güncelleme Tarihi:

Kampanya başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 00:00

“Kış geldi. Suriye için bir ekmek, bir battaniye” kampanyası dün başlatıldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Suriye içinde ihtiyacı olanlara yardım ulaştırılacak” derken, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Herkes cumaya hazırlıklı gelsin” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) öncülüğünde 200’e yakın sivil toplum kuruluşu tarafından, “Kış geldi. Suriye için bir ekmek, bir battaniye” kampanyası dün başlatıldı. Haliç Kongre Merkezi’ndeki toplantıya, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AFAD Başkanı Fuat  Oktay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu katıldı. Tanıtım toplantısı, Suriye’deki dramı anlatan kampanya filmlerinin gösterimiyle başladı. Toplantıda konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay şunları söyledi: “Burada siyasi boyut yok. Suriye içinde her kesimden ihtiyacı olan vatandaşlara bu yardım ulaştırılacak. İnsani yardım gündeme geldiğinde orada siyaset, din, ideoloji, mezhep falan kalmaz. Burada o hassasiyeti gütmek gerekiyor. Tek amacımız var. Dara düşene yardım etmek. Bundan başka gayemiz yok.”

Haberin Devamı

GÖRMEZ: SURİYE CUMASI

Bugünü, “Suriye Cuması” olarak nitelendiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ise “Herkes ‘cuma’ya hazırlıklı gelsin” dedi. Görmez bir maaşını da kampanyaya bağışladı. Kampanyaya Memur-Sen 130 bin, Hak-İş de 100 bin liralık katkıda bulundu. Suriye’de yaşanan çatışmalardan kaçarak Ürdün ve Lübnan’da bulunan kamplarda zor kış şartları altında yaşayan mülteciler için, başlatılan yardım kampanyasında sadece nakit yardımlar kabul edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!