Kameranın atası nedir? İğne Deliği Kamera'nın diğer adı

Güncelleme Tarihi:

Kameranın atası nedir İğne Deliği Kameranın diğer adı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 17:57

Kameranın atası olarak kabul edilen iğne deliği kamera, lenssiz bir türdür. 1568 yılında Johann Zahn, iğne deliğinin önüne mercek koyarak görüntüyü daha net görülebilir hale getirdi.Kısa ve uzun odaklı mercek sistemiyle, fotoğraf makinesi evrimini kısmen tamamlamıştır. İşte, Kameranın atası olarak bilinen iğne deliği kamera hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Kameranın atası olarak bilinen İğne deliği kamera, lenssiz bir kamera türüdür. Bir yanında küçük bir delik olan ışık geçirmez bir kutu ile donanmıştır. Manzaradan gelen ışık bu kutunun üzerindeki delikten geçerek kutunun karşı tarafına ters çevrilmiş bir görüntü yansıtır. Parlak ışığa maruz kalan insan gözü ve küçük diyafram açıklıklı fotoğraf makineleri de benzer davranış sergiler.

Belirli bir noktaya kadar, delik küçüldükçe görüntü keskinleşir ama yansıyan resim matlaşır. İdeal diyafram açıklığı, yansıyan resimle arasındaki mesafenin 1/100'ü kadar ya da daha küçük olmalıdır.

İğne deliği kamera uzun süre ışığa maruz bırakılmak zorunda olduğu için, obtüratör (ışığın deliğe ulaşmasını önleyecek herhangi bir malzeme) elle kontrol edilebilir. Ortalama ışığa maruz bırakma süresi 5 saniye ile birkaç saat arasında değişebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!