Kambersiz düğün olur mu

Güncelleme Tarihi:

Kambersiz düğün olur mu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2012 00:00

28 Şubat soruşturmasında ifade veren 3’ü Balyoz sanığı 9 emekli generalden 6’sı tutuklandı, 3’ü serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Tutuklu Milletvekili Engin Alan’ın kızı Pelin Alan, savcılık koridorunda “Çetin amca siz de mi buradasınız?” diye sorduğu Çetin Doğan, “Kambersiz düğün olur mu?” diye yanıt verdi.

28 Şubat soruşturmasında 3’ü Balyoz davası sanığı 9 emekli general, şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere Ankara Adliyesi’ne getirildi. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, Terörle Mücadele ekiplerine rutin gözaltı işlemi yaptırmadı. Şüpheliler sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürülmeden savcılıkta sorguya alındı. Savcılık koridorunda bekleyen Balyoz tutuklusu emekli Korgeneral Engin Alan’ın eşi Nevin Alan ve kızı Pelin Alan, Çetin Doğan’ı gördü. Pelin Alan’ın “Çetin amca siz de mi buradasınız” sorusuna Doğan, “Kambersiz düğün olur mu?” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Alan’ı göremediler

Metin Yavuz Yalçın ile de görüşüp kucaklaşan anne kız, Engin Alan’ı göremeden savcılık koridorundan uzaklaştırıldı.
İstanbul’da dün dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal, Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman ve MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç gözaltına alınıp Ankara’ya gönderildi. Dönemin KKK Lojistik Komutanı emekli Korgeneral Kamuran Orhon da İzmir Narlıdere’de, dönemin Genelkurmay Plan ve Prensipler Daire Başkanı emekli Korgeneral Vural Avar da muğla Datça’da önceki akşam gözaltına alındı. Orhon ve Avar da Ankara’ya götürüldü. İlhan Kılıç’ın ismi ilk operasyonda tutuklananlara sorulmuştu. Refah Partisi’nin iktidara gelmesinden sonra ABD ve İsrail ile Kılıç’ın katıldığı bir dizi görüşmenin, planlanan bir askeri müdahaleye yönelik icazet amacı taşıyıp taşımadığı sorulmuştu. Kılıç irticayla mücadele genelgelerini hazırlayan isim olarak biliniyor. Emekli kuvvet komutanları Köksal, Çörekçi ve Koman’ın 28 Şubat 1997’de alınan MGK kararlarının altında imzaları bulunuyor. 1988-1992 tarihleri arasında MİT Müsteşarı olarak da görev yapan Koman’ın soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Korgeneral Hakkı Kılınç’ın ifadesinde adı geçmişti. Hakkı Kılınç, fişleme bilgilerinin ele alındığı Batı Çalışma Grubu toplantılarına Jandarma’yı temsilen Koman’ın emri ile katıldığını söylemişti.

Haberin Devamı

6 general tutuklandı

 9 generalden sorgusu tamamlanan 5’i saat 20.30’da, 4’ü ise 23.00 sıralarında tutuklanma istemiyle Nöbetçi Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildiler. “Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”le suçlanan komutanlar için saat 01.45’te karar çıktı. Çetin Doğan, Vural Avar ve Metin Yavuz Yalçın tutuklanırken, Engin Alan  ve Kamuran Orhon serbest kaldı. Daha sonra diğer 4 generalin sorgusuna geçildi. Bu arada yurtdışındayken soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı alınan emekli Albay Cemal Hakan Pelit dün teslim oldu. Pelit mahkemece serbest bırakıldı. 

Zanlıların Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'nce sorgulanması sabah 05.00'de bitti. Mahkeme, emekli orgeneraller İlhan Kılıç, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi'nin tutuklamasına Teoman Koman'ın ise ağır rahatsızlığından dolayı serbest bırakılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Silivri’den Sincan’a

ÖNCELİKLE Batı Çalışma Grubu’nun üst kurulunda görev alan isimlerin arasında yer alan Balyoz Davası’ndan tutuklu bulunan dönemin Genelkurmay Hareket Dairesi Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili ve dönemin Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan ve Balyoz Planı’nda 52’nci Zırhlı Tümen Komutanı olarak yer alan emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın gece geç saatlerde Silivri Cezaevi’nden getirildi. Geceyi Sincan Cezaevi’nde geçiren emekli generaller sabah erken saatlerde Ankara Adliyesi’ne getirilerek savcılık sorgulamasına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!