Kalpten çıkarılan kurşunu kaybettiler

Güncelleme Tarihi:

Kalpten çıkarılan kurşunu kaybettiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2002 01:51

Komiser Yardımcısı Bora Barış Güler'i öldürmekten idamla yargılanan sanık, cinayeti aydınlatacak kurşunun Kriminal Laboratuvarı'nda kasten kaybedildiğini iddia edip tahliyesini istedi.

NARKOTİK Şube Müdürlüğü'nde ajanlık yaptığını iddia eden Nazmi Deliktaş, bir operasyon sırasında öldürdüğü, Sokak Timleri Amiri Komiser Yardımcısı Bora Barış Güler'in kalbinden çıkartılan ve olayı aydınlatacak kurşunun Kriminal Laboratuvar'da kasten kaybedildiğini öne sürdü. Kendisi hakkında düzmece raporlar hazırlandığını belirten ve idam istemiyle yargılanan Deliktaş, idam cezasının kaldırıldığı uyum yasasının ardından mahkemenin kararını bekliyor.

Deliller korunmadı

Bakırköy 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘‘Görevi başındaki polis memurunu öldürme’’ suçundan yargılanan tutuklu sanık Nazmi Deliktaş, mahkemeye 5 sayfadan oluşan dilekçe gönderdi. Deliktaş şunları kaydetti: ‘‘Güler'in kalbinden çıkan mermi çekirdeğini inceledikten ve düzmece bir rapor hazırladıktan sonra dikkatli bir şekilde muhafaza etmemişlerdir. Birçok merminin bulunduğu torbaya koyarak, bilerek en önemli delili yok etmişlerdir. Merminin tekrar tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini istedik. Ancak mermilerin üzerinde Güler'e ait doku bulunamadı. Bu da mermilerin hiçbirinin ölenin vücudundan çıkmadığını gösterir. Peki mermi nerede sorusu geliyor akla. Bunun üzerine mahkeme heyeti ikinci bir hata yaptı. Biz reddetmemize rağmen kurşunların hangi silahtan çıktığının tespit edilmesi için Kriminal Laboratuvar'a gönderdi. Tabii ki yapılan inceleme de ilk raporu onaylayan doğrultuda oldu. Bu da Kriminal'in ikinci düzmece raporu oldu. Bu raporlara ve delillere göre elle tutulur hiçbir kanıt yoktur. Bunların göz önünde bulundurarak, tahliyemi istiyorum.’’ Cumhuriyet Savcısı, sanık Nazmi Deliktaş hakkındaki idam istemini tekrarlarken, Mahkeme Heyeti, yeni yasal düzenlemenin beklenmesine ve tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!