Kalp yeme görüntüleri kör vicdanlara dokunmadı

Güncelleme Tarihi:

Kalp yeme görüntüleri kör vicdanlara dokunmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 01:37

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “insan kalplerinin yendiği görüntülerin kör vicdanlara hiç dokunmadığını” söyledi.

Haberin Devamı

BM Genel Kurul’unda yaptığı konuşmasında 83 farklı ülkeden gelen teröristlerin ülkesinde cihad adına insan öldürdüklerini söyleyen Muallim, terörle savaşın sadece Suriye’nin savaşı olmadığını ve bir gün tüm bu teröristlerin kendi ülkelerine dönüp oralarda bela olacağını kaydetti. Muallim şunları söyledi: “Dünyanın en tehlikeli terör örgütü olarak bilinen El Kaide ve uzantıları El-Nusra, Levant, İslam Tugayı gibi Suriye’de savaşanları terörist olarak tanımak istemeyen bazı ülkelerin TV’lerde gösterilen adam öldürme, insan kalplerini yeme görüntüleri kör vicdanlara hiç dokunmadı. EL Kaide’nin sapkın ideolojisini ihlal ettikleri gerekçesiyle masum sivillerin kafaları ızgaraya konuldu. Laik Suriye ve bütünlüğünü savunan insanları doğrayıp parçalarını ailelerine gönderenler hala yaşıyorlar.”

Haberin Devamı

CENEVRE-2’DE CİDDİ PÜRÜZLER VAR

Bu arada ABD ve Rusya liderliğinde gelecek ay düzenlenmesi beklenen Cenevre 2 konferansı öncesinde taraflardan olumsuz yorumlar geldi. Muallim, muhaliflerin bir numaralı çatı örgütü olan Suriye Ulusal Konseyi (SUKO) ile masaya oturmayacaklarını söyledi. SUKO Başkanı Ahmed El Cerba Cenevre 2’ye katılmayı kabul etse de, AP’ye göre diğer koalisyon üyeleri, Esad’ın gideceği garantisi almadan masaya oturmayacaklarını açıkladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!