Kalleş pusunun bedeli ‘çok ağır’ olacak

Güncelleme Tarihi:

Kalleş pusunun bedeli ‘çok ağır’ olacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Tokat’ta yedi askerin şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısını yapanların bunun bedelini ağır ödeyeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, Beyaz Saray’da Başkan Barack Obama ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlediği basın toplantısında, Reşadiye’deki saldırıyı “kalleş pusu” olarak niteledi ve görüşmeyle ilgili şunları söyledi:

Afganistan’daki asker sayımız arttı. İki tabura eğitim vereceğiz. Polis eğitimi de verebiliriz. 50 milyon dolar daha ekonomik yardım yapacağız. Askerlerimizin görev biçimi değişmeyecek.

İran ile iyi ilişki ve irtibat kurabilen ülkeyiz. Nükleer program konusunda diplomatik diyalog önemli. İran ile ilişkimizi ABD de takdir ediyor. Biz herhangi bir ülkede nükleer silah olmasın diyoruz. İran konusunda diplomasi işlemeli.

Basın, terörle ilgili haberlerde dikkatli olmalı. Terör örgütlerinin hedefi kendi propogandasını yaptırmaktır.

İsrail ile Suriye arasında arabuluculuk görevini tekrar üstlenebiliriz. Tabii önce İsrail hükümeti içinde tek bir görüş belirmeli.

Batı Trakya’daki 130 bin Türk’ün de sorunları var. Müslümanlar’ın kendi dini liderlerini seçebilmeleri gibi. Bunları paylaştık.

Türkiye’de basın özgürlüğü diye bir sorun yok. Bu konu neden ABD Başkanı ile gündeme gelsin.

Türkiye’de eksen kayması diye bir durum yok. Dere yatağında akıyor. Bir yöne bakarken diğerini kaybetmemeliyiz.

İsrail-Filistin için arabuluculuk yapabiliriz.

Kıbrıs’tan asker çekmemiz söz konusu olamaz. .

Azınlıkların durumu ve Heybeliada konularında çalışmalar yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!