Kalleş bomba

Güncelleme Tarihi:

Kalleş bomba
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2007 00:00

Türkiye dün akşam Ankara’daki hain saldırıyla sarsıldı. Ulus’ta, Anafartalar Çarşısı önündeki otobüs durağına konulan bomba ortalığı cehennem yerine çevirdi. 6 can alan bombanın A4 plastik patlayıcıdan imal edildiği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Kalleş bomba
Kalleş bomba

ANKARA’
nın en kalabalık merkezlerinden biri olan Ulus, dün iş çıkışı saati olan 18.45 sularında büyük bir patlamayla sarsıldı. A4 plastik patlayıcıdan imal edildiği tahmin edilen bombanın patlaması sonucu 6 kişi hayatını kaybederken, 6’sı ağır 79 kişi de yaralandı.

Başkentin en kalabalık merkezlerinden biri olan Ulus’taki Anafartalar Çarşısı önündeki otobüs durağının yanında meydana gelen patlamayla birlikte ortalık bir anda cehennem yerine döndü. Çevrede bulunan ve yoldan geçen çok sayıda vatandaş yaralanırken, insan parçaları etrafa saçıldı. Çevredeki binaların ve dört katlı çarşının camları kırıldı, çarşının giriş bölümü büyük hasar gördü.

Patlamanın yarattığı şoku atlatanlar, yaralıların yardımına koşarken olay yerine gelen güvenlik kuvvetleri olay yerini kordon altına alırken çok sayıda ambulans sevk edildi. Çeşitli hastanelerde 90'ı aşkın yaralı tedavi altına alındı. Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 28, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 12, İbni Sina Hastanesinde biri ağır 7, Numune Hastanesinde 5’i ağır 17, Hacettepe Üniversitesi Hastanesinde 7, Başkent Üniversitesi Hastanesinde 1, Gazi Hastanesinde 1’i ağır 4 yaralı tedavi görüyor. Yaralılardan 8’i İDEF Savunma Sanayii Fuarı için Ankara’ya gelen Pakistanlılar.

Kalleş bomba


A-4 PLASTİK PATLAYICI

Kalleş bomba
Polis kaynakları, olayda Güneydoğu’da PKK’nın en çok kullandığı türden plastik patlayıcı olduğunu belirlediler. Patlayıcının türü kriminal incelemesinden sonra kesinlik kazanacak. İkinci bir bomba daha bırakılmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, sinyal kesici kullanarak bölgede cep telefonlarını susturdu. Sinyal kesiciler açıldıktan sonra da bu kez yoğun aramalar nedeniyle insanlar yakınlarına ulaşmakta güçlük çekti. Polis olay yerinde sekiz kişiyi gözaltına aldı. Bazı görgü tanıkları ise patlamadan kısa bir süre önce kırmızı bir otomobilin uzaklaştığını söyleyince polis, plakası verilen bu aracı aramaya başladı. Bombanın otobüs durağına bir paket içinde bırakıldığı öne sürülürken bazı görgü tanıkları da "canlı bomba" olabileceğini ifade ettiler.

Kalleş bomba


SAHİPSİZ 2 BACAK

Hacettepe Üniversitesi Hastanesine yaralılar ile birlikte iki de parçalanmış bacak acil servise getirildi. Sahipsiz iki bacak plastik cerrahlar tarafından temizlendikten sonra buzluğa konuldu. Geç saatlere kadar bacakların sahibi bulunamayınca bu bacakların muhtemelen ölen bir kişiye ait olduğu değerlendirildi.

Dehşetin kurbanları

Bombanın patlamasıyla ortalık cehenneme döndü. Parçalanmış vücutlar kanlar içinde yatarken, yaralı kurtulanlar birbirlyerine yardım ediyordu. Ankara’nın en merkezi yeri Ulus’taki Anafartalar Çarşısı’nın çevresinde resmi ve özel birçok önemli bina bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!