Kalıcı konutlar seneye kaldı

Güncelleme Tarihi:

Kalıcı konutlar seneye kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği(TMMOB) Başkanı Kaya Güvenç, Düzce'de inşaatı süren kalıcı deprem konutlarının tamamlanmasının 2001 yılının ortalarına kadar uzayabileceğini söyledi.

Bölgeye düzenlenen inceleme ve gözlem gezisine katılan meslek odaları yöneticileri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Güvenç, kalıcı konutların tamamlanması için öngörülen 150 günlük sürenin 30 Aralık'ta sona ereceğini ancak bu süre içinde konutların yetişmeyeceğini gözlemlediklerini anlattı.

Güvenç, şunları söyledi:

''Müşavirlik firması yetkililerinden alınan bilgiler, konutların belirlenen süre içerisinde tamamlanamayacağını ortaya koymuştur. Talep edilecek süre uzatımı ve kış koşulları nedeniyle konutların tamamlanmasının 2001 yılının ortalarına doğru ötelenmesi olasılığı yüksektir.

Diğer taraftan tespit edilen bu işleyiş içerisinde kış döneminde de imalatlara devam edilmesi durumunda inşaatlarda istenilen kalitenin ve teknik şartların sağlanamayacağı, konu ile ilgili herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Yüzde 40-50 oranında fiziki gerçekleşmenin sağlandığı altyapı imalatlarındaki eksiklikler nedeniyle konutlara yerleşimin gerçekleşmeyeceği ortaya çıkmaktadır.

Bu durumda imalatların öngörülen süre içerisinde yetişmesi zorunluluğu gerekçe gösterilerek kaliteden verilen ödünlerin temel nedeni de ortadan kalkmış olacaktır.''

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Mustafa Selman Pakoğlu da, bazı yerlerde içme suyunun bulunmadığını belirterek, hazırladıkları raporu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na sunacaklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!