‘Kalem okutmak, türbelere gitmek, yanlıştır’

Güncelleme Tarihi:

‘Kalem okutmak, türbelere gitmek, yanlıştır’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2006 11:33

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hamza Aktan, önümüzdeki pazar günü yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) öncesinde bazı adayların kalem okutması veya türbe ziyaretinde bulunmasını eleştirdi.

Adayların başarıyı çalışmakta aramaları gerektiğine dikkati çeken Prof.Dr. Hamza Aktan, “Öğrencilerin kalem okutmaları, türbelere gitmeleri çok yanlıştır. Başarının tek bir sırrı vardır o da derslere çok çalışmaktır” dedi.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Aktan, sadece sınavda değil her işte başarılı olmak için önce çok çalışmak gerektiğini bildirdi. Türbe ve mezarların ziyaret edilerek, kalem okutarak başarının elde edilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Prof.Dr. Hamza Aktan, “Çalışmayı bir kenara bırakıp, bazı kimselerin maneviyatından yararlanmak, mezara, türbeye gitmek, kalem okutmak gibi farklı yöntemlerle başarılı olma çabası çok yanlıştır. Başarının bir sırrı vardır, o da dersin üzerine kapanarak çalışmaktır.

Bu yöntemler, kesinlikle İslamın temel prensiplerine, ilkelerine ve inanç sistemine aykırıdır. Medet umma, yardım isteme sadece Allah’tan olur. Kişi, sadece rabbinden yardım diler. Ancak, öncelikle kendi üstüne düşen hazırlıkları çok iyi yapmak zorundadır” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!