Kahreden fatura

Güncelleme Tarihi:

Kahreden fatura
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2002 02:03

Antalya'da trafik kazasında ölen eşinin organlarını bağışlayarak 6 hastayı hayata döndüren Meryem Yurtsever'e hastane 3 milyar liralık fatura çıkardı.

Pazarlarda limon satarak geçimini sağlayan Mehmet Ali Yurtsever (50), geçen hafta trafik kazası geçirdi. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yurtsever, buradaki müdahalenin ardından Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevkedildi. Yurtsever'in eşine masraflar için senet imzalatıldı. İki gün yoğun bakımda kalan talihsiz pazarcının beyin ölümü gerçekleşince hastane organ naklini gündeme getirdi.

Tereddütsüz verdi

Meryem Yurtsever, hiç tereddüt etmeden eşinin organlarını, başka hastalara can olması için bağışladı. Yurtsever'in böbrekleri Turan Keskin ve Halil İpekoğlu'na, karaciğeri Hüseyin Altınok'a, korneaları Ayşe Öz ve Vedat Tuğrul'a, kalp kapakçıkları ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir hastaya nakledildi. İkinci çocuğuna hamile olan 1 çocuk annesi genç kadının kararıyla, 6 hasta hayata dönerken, Tıp Fakültesi, 3 milyar 61 milyon 631 lira hastane masrafları çıkardı.

Organ vereyim, ödeşelim

9 yaşındaki oğlu Burak'la yaşayan Yurtsever, ‘‘Hayatım boyunca 100 milyonu birarada görmedim ki, 3 milyarı ödeyeyim. Ben de organlarımı bağışlayayım, devletle ödeşelim’’ dedi. Başhekim Prof. Dr. Fevzi Ersoy ‘‘Yapabileceğimiz bir şey yok’’ derken, fakültedeki organ nakillerini gerçekleştiren Doç. Dr. Alper Demirbaş ise ‘‘İnsanlar hem organlarını bağışlıyor hem de borçlu çıkıyor. Böyle olursa kimse organlarını bağışlamaz’’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!