Kahreden 3 kaza: 7 şehit, 13 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kahreden 3 kaza: 7 şehit, 13 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2009 00:00

Afganistan'da görev yapan Türk birliğinde, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi ile Gümüşhane’de meydana gelen 3 kazada toplam biri subay 7 askerimiz şehit oldu, 13 asker ise yaralandı.

Haberin Devamı

YÜREĞİMİZ YANDI - Foto Galeri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi’ne katılmak üzere dün gece Mısır’a hareketinde önce yaptığı açıklamada, "Biraz önce aldığım habere göre, Afganistan’da görev yapan birliğimizden bir subay ve bir uzman çavuş maalesef şehit olmuştur. Trafik kazası şeklinde şehadet söz konusudur. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca Hakkari’de kaybettiğimiz şehitlerimiz için de bir kez daha bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Ailelerinin acısını paylaşıyorum. Kendilerine ayrıca Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Mühimmat patladı

Hakkári’de önceki gün saat 10.00 sıralarında Yüksekova İlçesi’ndeki Dağ ve Komando Tugayı’na ait kışla içinde, atış alanı yakınındaki bir mühimmat, kazayla patladı. 2 asker olay yerinde, 2 asker de helikopterle sevkedildikleri Hakkári Asker Hastanesi’nde şehit oldu.

Haberin Devamı

Kamyon takla attı

Trabzon’dan Gümüşhane yönüne giden 48’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri konvoydaki bir kamyon, dün 08.00 sıralarında, Zigana Tüneli’nin Torul İlçesi çıkışında, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda takla attı. Kamyonda bulunan 13 asker çeşitli yaralandı. Yaralı askerlerden durumu ağır olan Amasya nüfusuna kayıtlı Caner Mert (21), tüm müdahalelere rağmen şehit oldu. Kaza yapan askeri aracın uçurumun hemen kenarında kalması ölü sayısının artmasını şans eseri engelledi.

Toprağa verildiler

Şehit Piyade er Ata Can’ın cenazesi Mardin’de, Jandarma Piyade Çavuş Hakan Azkın’ın cenazesi Nevşehir’de, Şehit Piyade Onbaşı Kayan’ın cenazesi de Kahramanmaraş’ta gözyaşları içinde toprağa verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!