Kahramanmaraş'ta freni boşalan kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: 6 can kaybı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2023 11:46

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, bir kamyonun cenaze namazı için toplananlara çarpması sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 7 kişinin hastanede tedavisi devam ediyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ise kamyonun bir fren arızasının olmadığını belirtirken, virajı alamadığı için korkunç kazanın meydana geldiğini belirtti.

Haberin Devamı

Kaza, öğle saatlerinde Andırın ilçesi Darıovası Mahallesi'nde meydana geldi. Mezarlıkta freninin boşaldığı iddia edilen kamyon, önündeki araçlara çarptıktan sonra cenaze namazı kılanların arasına daldı. Namaz için sat tutan çok sayıda kişi, aracın altında kaldı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, beraberindekilerle birlikte kazanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. Vali Ünlüer, incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

5 ölü, 20 yaralı olduğunu ifade eden Vali Ünlüer, “Ölü sayımız inşallah artmaz diye dua ediyoruz. Yüklü kamyon virajı alamamış, o sırada cenaze merasimi yapılıyormuş burada. Önce buradaki araçlara çarpmış ardından vatandaşlarımızın arasına girerek devrilmiş altında kalan 3 vatandaşımız olay yerinde hayatını kaybetti. 1 vatandaşımız da hastanede rahmetli oldu.

Haberin Devamı

KAMYONUN FRENİNDE ARIZA YOK

Kamyonun freniyle ilgili bir arıza olmadığını öğrendik bir sorunu yok. Kamyon sürücüsü gözaltında” dedi.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde kamyonun cenaze namazına hazırlanan kalabalığın arasına daldığı kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi. Kazada hayatını kaybedenlerin; Mustafa Güzeloğlu, Osman Önsel, Halil Önsel, Mehmet Peksoy ve Tahir Temiz olduğu ve otopsi işlemlerinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceği belirtildi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraşta freni boşalan kamyon cenaze namazı kılanların arasına daldı: 6 can kaybı

BAKAN TUNÇ: KAZAYLA İLGİLİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kahramanmaraş'ta kamyonun, cenaze namazı kılanların arasına daldığı kazayla ilgili şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Hastanede tedavi gören yaralılardan 1 kişi daha hayatını kaybetti. Olayda ölü sayı 6'ya yükselirken 7 kişinin hastanede tedavisi devam ettiği, geri kalan yaralıların ise taburcu edildiği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!