Kafamda ihanet kotası var

Güncelleme Tarihi:

Kafamda ihanet kotası var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Samsun Milletvekili Haluk Koç’un genel başkan adaylığını, "Parti içi muhalefeti doğal karşılıyorum. Bu bizim partimizin doğasında var zaten. Siyasette yol arkadaşları arasında ayrışmalar olabilir. Ancak, ihanet derecesine varacak kadar ahlaksız tutum içerisine giren de var. Benim de kafamda bir ihanet kotası var" sözleriyle değerlendirdi.

Baykal, "İhanet kotası" tanımından kastını ise şöyle açıkladı: "Siyasette önemli unsurlar vardır. Bu duygular; beraberlik, güven, dayanışma. Fakat, zaman zaman ayrışma olur. Atatürk’le beraber yola çıkanlar da yol ayrımına girmişlerdir. Bazen yol arkadaşlığını, götüremez duruma geliyoruz. Ben de Ecevit’le yollarını ayıranlardan biriydim. Ancak, bu yol ayrışmalarında bazıları ihanet derecesine varacak kadar ahlaksız tutum içerisine giriyorlar."

TAM DESTEK CHP il ve belediye başkanları toplantısında ise Baykal’a tam destek çıktı. Yayınlanan bildiride, kurultaydan partinin güçlenerek çıkması için her türlü gayreti gösterileceği belirtildi. Bildiride, "Genel Başkanımız ve MYK’nın izlediği politikaların doğru ve yerinde olduğunu belirtiyor ve destekliyoruz. CHP yeni bir genel başkan arayışında değildir. Deniz Baykal’ı destekliyoruz, kurultayda tekrar aday olmasını istiyoruz" denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!