Kadirli'de şiddetli dolu yağışı

Güncelleme Tarihi:

Kadirlide şiddetli dolu yağışı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 12:24

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, etkili dolu yağışının ekili tarım alanları ile meyve bahçelerinde zarara yol açtığı bildirildi.

Dolu yağışı Kayasuyu, Yukarı Çiyanlı, Oruçbey, Sarıtanışmanlı Koçlu ve Yenigün köyünde etkili oldu. Şiddetli yağış nedeniyle köylerdeki ekili arazilerle meyve bahçelerinde zarar meydana geldi.

Kaymakam Abdul Rauf Ulusoy, Kayasuyu ve Yukarı Çiyanlı köyünde, yollarının karayolları ekiplerinin çalışması sonucu açılması sonrasında yaptığı incelemede, yaklaşık bir saat süreyle etkili olan dolu yağışının zararlarının belirlenmesi amacıyla çalışmalara başlandığını bildirdi.

Ulusoy, İlçe Tarım Müdürlüğü ve ilgili birimlerce hazırlanacak raporun en kısa sürede Ankara'ya gönderileceğini ifade ederek, “Devlet, her zaman vatandaşının yanındadır. İlk incelememizde, köylülerimizin mahsülünün büyük zarar gördüğünü tespit ettik. İlgili birimlerimizin yapacağı hasar tespit çalışmasının ardından yaralarının sarmaya çalışacağız. Tek sevincimiz can kaybının yaşanmamasıdır” dedi.

Yukarı Çiyanlı Köyü Muhtarı Kanber Üste, yörede en son 25 yıl önce şiddetli dolu yağışı yaşandığını, yaklaşık 5 bin dönüm ekili ve dikili alanın zarar gördüğünü ifade etti.

Kayasuyu Köyü Muhtarı Namık Erat ise kış aylarında bile kar yağışının çok nadir görüldüğü köyde böyle uzun süreli dolu yağışının ilk defa olduğunu ve tarım alanlarında önemli zarara yol açtığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!