Kadir Gecesi'nde camiler doldu taştı

Güncelleme Tarihi:

Kadir Gecesinde camiler doldu taştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 23:25

Yoğun kalabalık nedeniyle camilerde yer bulamayanlar caminin çevresinde iftar yaptı. Cami girişlerinde de izdiham oluştu.

Haberin Devamı

Kadir Gecesi’ni Eyüp Sultan Camii’nde geçirmek isteyenler saatler öncesinden cami önüne geldi. Kısa sürede cami ve çevresi adeta doldu taştı. Cami etrafında yer bulamayanlar Eyüp Meydanı civarına gelerek burada iftar hazırlıkları yaptı. Ezanın okunmasıyla birlikte iftarını açanlar daha sonra namaz kılmak için camiye akın edince izdiham oluştu. Bazı vatandaşlar Kadir Gecesi’ni Eyüp Sultan Camii’nde geçirmek için şehir dışından geldiğini söyledi. Kadir Gecesi’ni sabaha kadar Eyüp Sultan Camii’nde geçirmek için Sakarya’dan geldiğini söyleyen 79 yaşındaki Avni Gür, “Bu gece sabaha kadar ibadet edeceğiz. Bol bol dualar okuyacağız" dedi.

KADİR GECESİ'NDE CAMİLER DOLDU TAŞTI / FOTO GALERİ

Trabzon’dan geldiğini söyleyen Murteza Ateşoğlu ise, “Birkaç gündür buradayım. Kadir gecesini kutlamak için geldim. Bu geceyi bekliyorduk. Gece boyunca burada camide ibadet edeceğiz" diye konuştu. İbadet etmek için Eyüp Sultan Camii’ne gelen bazı vatandaşlar ise Suriye’deki iç karışıklığın durması için dua edeceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan Kadir Gecesini Sultan Ahmet Camiinde kutlamak isteyenler de camiye akın etti. İslam dinine göre, Kur'an'ı Kerim'in vahiy yoluyla Hz. Muhammed'e gönderilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi Sultanahmet Meydanı doldu taştı. İftarı açanlar daha sonra camiye giderek namaz kıldı, bol bol dua etti. Camii imamı Kadir Gecesi hakkında bilgi vaaz verdi. Cami çıkışında da lokum dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!