Kadınlar yorgunluklarını "bam teli" ile atıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar yorgunluklarını bam teli ile atıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:20

Bartın'da Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği bağlama kurslarına katılan farklı yaşlardaki ev kadınları, bağlama çalmayı öğreniyor.

Haberin Devamı

Ulus ilçesi Kumluca beldesinde yaşları 19 ile 50 arasında değişen ev kadınları, bağlama kursları sayesinde öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtlıyor. 

Kursiyerlerden 45 yaşındaki Havva Orhan, 6 ay önce başladığı kursun, kedisine öz güven kattığını söyledi.

Bağlama çalmayı çocukluğundan bu yana çok istediğini ancak bu hayalini gerçekleştirebilmek için imkan ve fırsat bulamadığını belirten Orhan, şöyle dedi:
"Çocukluğumda radyodan dinlediğim türkülerle saz çalmak hep hayalim olmuştu. Beldemizde böyle bir kurs açıldığını duyduğumda ilk önce başarabilir miyim diye tedirgin oldum ama denemek istedim ve 6 ayda büyük yol aldım. Bazı türküleri çalabilir hale geldim. Zaman geçtikçe çok daha profesyonel şekilde çalabileceğime inanıyorum. Kurs sayesinde çocukluk hayalime kavuştum."

Haberin Devamı

Gülşah Yıldırım (49), çocukluğunda babasının kendisini tambur çalarak uyuttuğunu, bundan dolayı müziğe ve müzik aleti çalmaya ilgisinin olduğunu dile getirerek, "Kurs sayesinde çocukluk hayalini gerçekleştireceğim. Kısa bir sürede çok iyi şeyler öğrendim ve öğrenmeye de devam ediyorum. Kurs hocamız gibi çalıp söyleyinceye kadar bu kursa devam ediyorum." diye konuştu.

"Sosyal bir aktivitemiz oldu"

Meltem Günay (37) da bağlamayı ve türküleri çok sevdiğini anlatarak, Çankırılı olduğunu, memur eşinin görevi nedeniyle beldede yaşadığını ifade etti. Günay, kurslar ile artık ev hanımlarının da sosyal faaliyetlere katılabildiğini aktardı.

Kursa açıldığı ilk gün başvurduğunu ifade eden Günay, şu değerlendirmede bulundu:
"Ev işlerindeki yorgunluğumu saz çalarak atıyorum. Bu kurslar sayesinde, kendimize ait bir zamanımız da oluyor. Yine evde boş kaldığım veya sıkıldığım zamanlarda da çalıyorum. Yarım elime almam bile yorgunluğumu unutturuyor. Bu konuda eşim de bana büyük destek oluyor. Kursun, kırsal kesimde yaşayan bizler için çok iyi olduğunu düşünüyorum. Ev hanımları olarak burada sosyal bir aktivitemiz oldu. Bağlamayı öğrenmeyi çok istiyorum, şu an tam manasıyla profesyonel değilim ama zamanla çok iyi bağlama çalacağım."

Haberin Devamı

Kurs öğretmeni Aysel Demirci de ev kadınlarının, azimleriyle kısa sürede önemli yol aldıklarını vurgulayarak, beldenin küçük olmasına rağmen katılımın arttığını belirtti.

Kısa bağlama ve uzun bağlama kurslarına 30'a yakın ev hanımının katıldığını söyleyen Günay, "Hepsi de çok mutlu. Beldemizde böyle güzel bir kursun açılmasına katkıda bulunan Ulus Kaymakamlığı ve Ulus Halk Eğitim Merkezine çok teşekkür ediyorum." sözlerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!