Kadınlar taşıdı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 02:19

Kansere yenik düşen yayıncı Ayşe Nur Zarakolu dün toprağa verildi. Zarakolu için ilk tören 1990-1992 yıllarında yönetim kurulu üyeliği yaptığı, aynı zamanda Genel Merkez Onur Kurulu üyesi olduğu İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde yapıldı.

Tabutu karanfillerle süslenirken, çok sayıda edebiyatçı, sanatçı, insan hakları savunucusu yaklaşık 100 kişinin katıldığı törende, Ayşe Nur Zarakolu hakkındaki anılarını anlattılar.

İHD önündeki törenden sonra alkışlarla uğurlanan cenaze daha sonra Tarlabaşı'ndaki HADEP Beyoğlu teşkilatı önüne getirildi. Buradaki törenin ardından Topkapı Merkez Efendi Camii'ne getirilen Zarakolu'nun cenazesi, kılınan öğlen namazından sonra HADEP'in kadın üyelerinin isteğiyle omuzlarda taşınarak kortej eşliğinde Kozlu Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze töreninde, HADEP'in kadın üyeleri Diyarbakır'ın yerel kıyafetleriyle dikkat çekti. Üyeler, ellerinde Zarakolu'nun fotoğrafını taşırken, mezarına da kırmızı karanfiller koydular.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törende, Zarakolu'nun eşi Ragıp Zarakolu, çocukları Sinem ve Deniz'in yanı sıra, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, HADEP Genel Başkan yardımcıları Osman Özçelik ve Ahmet Turan Demir, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzün, İHD Genel Başkanı Hüsnü Öndül, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Eski Başkanı Nail Güreli, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Şükran Soner, Yazar Doğan Hızlan, Oral Çalışlar, Kürşat Bumin ve çok sayıda yurttaş katıldı. Yekta Güngör Özden de çelenk gönderenler arasındaydı.

Uğurladılar

Yayıncı Ayşe Nur Zarakolu'nun cenazesine ünlü romancı Yaşar Kemal, Suavi, İlyas Salman, Ferhat Tunç da katıldı. Çok üzgün olan Yaşar Kemal'in, oldukça zayıfladığı ve çöktüğü dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!