Kadınlar günde 30 bin kelime konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar günde 30 bin kelime konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2004 17:53

Eğitimci-Yazar Canten Kaya, Yapılan bilimsel araştırmalarda, kadınların günde 24 bin, erkeklerin ise 12 bin kelime konuştuklarının tespit edildiğini belirterek, “Kadınların kelime sayısı 30 bine kadar çıkıyor. Kadınların çok konuştuğu ilmi bir gerçek. Çalışan bayanlar 10 bin kelimeyi mesai saatinde harcıyor, gerisini eve bırakıyor. Çalışmayan bayanlar ise 4 bin kelimeyi sabah kullanıyor. dedi.

Haberin Devamı

Eşi geldikten sonra 20 bin kelimeyi kullanıyor. Asıl potansiyel tehlike, bu çalışmayan bayanlar. Erkekler, iş saatlerinde kelimelerin çoğunu tüketiyor ve eve geldiğinde konuşmuyor. Bayanlar şunu unutmasınlar ki konuşmayan erkek eşini sevmiyor anlamına gelmez”

POLİSLER ÇOK STRESLİ

Canten Kaya, polisliğin stresli bir meslek olduğunu, stresin eve yansıdığını, bunun sonucundaysa evlilikte sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2004 eğitim yılı programı çerçevesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki polislere ve eşlerine “Aile İçi İletişim” semineri verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) seminerde “Evlilikte Mutluluk Sanatı” konusunda bilgi veren Canten Kaya, şu ana kadar 450 bin civarındaki kişiye eğitim verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Evliliğin temelinde, karşı tarafın gözüyle hayata bakmanın yattığını söyleyen Kaya, “Polislik çok stresli bir meslek. Bu stres eve yansıyor ve evlilikte sıkıntıya neden oluyor. Son 2 yılda 180'den fazla çifti boşanma noktasından geri çevirdim” dedi.

EVLİLİKTE FEDAKARLIK ŞART

Çift taraflı fedakarlığın olmadığı evliliklerin yıprandığına dikkat çeken Canten Kaya, şunları söyledi:

“Evlilik her mevsimin ayrı ayrı yaşandığı kurumdur. Boşanma oranlarının çok olmasının nedeni, bugün evlilikte aranan özelliklerin farklı olmasından kaynaklanıyor. Geçmişte ahlak ve huy güzelliği aranırken, bugün artık fizik güzelliği, para gibi şeylere bakılıyor. Evlenmeden önce 'nasıl insan' sorusunun sorulması lazım.”

Evlilikte “benim yolum” felsefesinden ziyade “bizim yolumuz” felsefesinin oturtulması gerektiğini vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

“Evliliğin en zor dönemi ilk 5 yıldır. Her iki taraf da birbirini değiştirmeye çalışır, mücadele eder. Boşanmaların en çok olduğu dönem bu dönemdir. Bu süreçten sonra ise insanlar karşısındakini olduğu gibi kabullenmeye başlar. Yapılan bir araştırmada, 'eşimi seviyorum, yine aynı kişiyle evlenirdim' diyen insanların yüzde 84'ü, eşini olduğu gibi kabullenen kişilerden oluşuyor. Mutlu olmak için değil, mutlu etmek için evlenilmeli.”

Haberin Devamı

Seminerin ardından İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Türkmen, Kaya'ya şilt verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!