Kadınlar erkek rolünde

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar erkek rolünde
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Erkek rolünü canlandırmak için erkek olmanın gerekmediğine inanan sekiz kadın oyuncu, Sofokles'in ünlü yapıtı ‘‘Antigone’’yi oynuyor. Yönetmenliğini Mahir Günşiray'ın yaptığı oyunu Tiyatro Oyunevi sahneliyor.

Oyunun yönetmeni Mahir Günşıray, kadınların her role daha çabuk adapte olduğunu ve içlerindeki oyunculuk coşkusunun erkeklerden daha yüksek olduğunu söyledi. Günşiray, aslında oyunda iki kadın rolünün bulunduğunu da hatırlatıyor. Türkiye'de ilk kez bir özel tiyatro tarafından sahnelenen ve Güngör Dilmen'in çevirisiyle orjinaline sadık kalınan oyun, Efes Pilsen'in katkılarıyla sahneleniyor.

Antigone'de rol alan Ayşe Selen, Ayşe Lebriz, Dikmen Seymen, Ece Eroğlu, Tümay Nazik, Evren Yazıcı, Alev Cınbarcı ve Banu Akgün, oyunu bir erkeğe ihtiyaç duymadan tüm rolleriyle seyirciye ulaştırıyor. Oyunda vatan haini ilan edilen ve bu yüzden kral tarafından cenazesinin kaldırılması yasaklanan kardeşinin savaşını veren Antigone'nin öyküsü anlatılıyor. Sahne Foks'ta sahnelenmeye başlayan oyun, her hafta cuma, cumartesi ve pazar günleri perdelerini açıyor. Ayrıca her çarşamba saat 15.00'da kadınlar matinesi yapılıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!