Kadının dilekçesi de yok

Güncelleme Tarihi:

Kadının dilekçesi de yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2014 11:48

TBMM Dilekçe Komisyonu'na, 24 dönemde kadınlardan 3 bin 886, erkeklerden ise 17 bin 431 dilekçe geldi. Komisyona gelen başvurular arasında bir mağazada satılan gözlüklerin sahte olup olmadığının araştırılması, Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde memur olarak istihdam edilmesi, nişanlısına af veya ceza indirimi yapılması gibi ilginç istekler de yer alıyor.

Haberin Devamı

Komisyonun, 12 Haziran 2011-13 Haziran 2014 tarihi itibariyle açıklanan verilerine göre 24. dönem yasama yılında 28 bin 413 başvuru yapıldı. 23. dönemden devreden 359 dilekçe ile bu sayı 28 bin 772'ye ulaştı. 24 dönemde 12 bin 887 dilekçe hakkında karar verilirken, 249 dilekçe ise mevzuata uygun olmadığı için işlemden kaldırıldı.

Dilekçe komisyonunda sorunlarına çare arayanlar arasında erkekler 17 bin 431 başvuru ile 3 bin 886 başvuru yapan kadınların önüne geçti.

Özellikle boşanmış babalar komisyona 427 başvuru yaparak, çocuklarını göremediklerinden, annelerin babalara çeşitli yollarla zorluklar çıkardığından, çocukların babaları tarafından görülmesinde babalar aleyhine işleyen bir prosedürün var olduğundan, babadan alınan nafaka durumunun düzenlenmesine ihtiyaç duyulduğundan şikayet ettiler.

Haberin Devamı

GÖZLÜKLERİN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİ

Komisyona gelen başvurular arasında bir mağazada satılan gözlüklerin sahte olup olmadığının araştırılması talebi gibi ilginç istekler de yer alıyor. Bunun yanında hafta tatilinin cuma gününe alınması, Suudi Arabistan'ın Medine şehrinde memur olarak istihdam edilmesi için yardımda bulunulması, nişanlısına af veya ceza indirimi yapılması gibi taleplerin yer aldığı dilekçeler de dikkati çekiyor.

Köyüne dönmek isteyen, bunun için köyüne ev yapılması ve kendisine yardımda bulunulmasını isteyen ile kadınlara açık giyinmeleri halinde ceza getirecek bir yasanın çıkarılmasını talep eden vatandaş da TBMM Dilekçe komisyonuna başvuranlar arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!