“Kadından alacağımız eğitime ihtiyacımız yok”

Güncelleme Tarihi:

“Kadından alacağımız eğitime ihtiyacımız yok”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 08:09

Trabzon'un Of İlçesi'nde AK Partili Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz'ın konuşmasını keserek, "Bizim kadınlardan alacağımız eğitime ihtiyacımız yok" dedi.

Trabzon İl Müftülüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma Of'ta şaşırtan bir olaya sahne oldu.

Yerel gazete Günebakış’tan Aydın Gülleci ve Enis Yıldırım’ın haberine göre, AK Partili Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu Trabzon İl Müftülüğü görevlisi Ayşe Yılmaz’ın konuşmasına, “Sen kimsin de bize vaaz veriyorsun” diye müdahale etti. Alireisoğlu mikrofonun sesini kapattı, salonun şalterini indirtti. Başbakan Davutoğlu’na durumu aktaracağını söyleyen AK Partili Başkan Vekili kendisini, “Temelde bayan olduğu için tepki gösterdim. Bayanların konuşacağı yer vardır, erkeklerin konuşacağı yer vardır” diye savundu. 

Of Belediye Başkanlığı’na ait toplantı salonunda din adamlarıyla yapılan toplantının ilk konuşmacısı Ayşe Yılmaz’dı. Yılmaz konuşmasını sürdürürken, ön sırada oturan AK Partili Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, kadın konuşmacıya hitaben, “Sen kimsin de bize vaaz veriyorsun? Bu kadın nereden çıktı? Bu ne iş. Erkekler kadınlardan vaiz mi alırmış? Bizim kadınlardan alacağımız eğitime ihtiyacımız yok” dedi.

"BAYANLARIN KONUŞACAĞI YER VARDIR, ERKEKLERİN KONUŞACAĞI YER VARDIR" 

Olayla ilgili açıklama yapan AK Partili Alireisoğlu olayla ilgili şunları söyledi: “Tepki göstermemin sebebi ortadadır. Başbakana olayı taşıyacağım. Bayanın konuşmasından rahatsız oldum. Temelde bayan olduğu için tepki gösterdim. Bayanların konuşacağı yer vardır, erkeklerin konuşacağı yer vardır. Bu telefonla konuşulacak iş değil. Aklınla o konuyu tartabilirsin.”

AK Partili Başkan Vekili, “Kadınlar nerede konuşur?” sorusuna “Geleceksin makamıma, dinleyeceksin beni, anlatacağım sana kadının nerede konuşacağını” karşılığını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!