'Kadınca' bilişim paneli

Güncelleme Tarihi:

Kadınca bilişim paneli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2001 17:09

Bilişim 01' Bilişim Zirvesi kapamında yapılacak 'Bilişim Sektöründe Kadın' paneli akademisyen, profesyonel yönetici, danışman ve gazeteci kadınları bir araya getiriyor. TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi'ndeki panel, 6 Eylül perşembe günü, 11.00-12.45 arasında Heybeli Salonu'nda yapılacak.

Bilişim sektöründe çalışan kadın sayısı hızla artıyor. Türkiye, sektörde çalışan kadın sayısı açısından gelişmiş batılı ülkelerin önünde gidiyor. Kadınlar, bilişimde yükseliyor, 'klasik' engellere takılmıyor, emeklerinin karşılığını alıyor.

Nasıl mı?

Bilişim 01' A CeBIT Event Bilişim Zirvesi kapsamında yapılacak 'Bilişim Sektöründe Kadın' paneli bu ve daha birçok sorunun yanıtını verecek.

Hürriyet İK Gazetesi ve yenibir.com'un sponsorluğunda düzenlenen toplantı, 6 Eylül 2001 Perşembe günü, Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi Heybeli Salonu'nda, Saat 11.00-12.45 arasında gerçekleştirilecek.

CAM TAVAN SENDROMU

Konuşmacıların tümünün 'kadın' olduğu panelde, akademisyen, profesyonel yönetici, danışman ve gazeteci kadınların gözüyle 'Bilişim Sektöründe Kadın' ele alınacak.

Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Aycan, kadınların yönetim kademelerinde yükselirken yaşadıkları 'Cam Tavan Sendromu' hakkında bilgi verecek. Türkiye'de ve dünyada kadınların çalışma yaşamında karşılaştıkları engelleri ve tecrübeleri yerli ve yabancı şirketler üzerinde yaptığı araştırmalar ışığında anlatacak.

Aycan, 1996'da Queen's Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı. Ardından iki yıl McGill Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde doktora sonrası çalışmalara devam etti. Kültürlerarası yönetim alanında lisans üstü dersler verdi. Bilimsel çalışmalarını, 'kültürün kurumlar ve insan kaynakları uygulamaları üzerinde etkisi, kadınların kariyer gelişimi ve kültüre uygun liderlik ve yönetim anlayışları üzerinde' yoğunlaştırdı. Bu alanlarda yayınlanmış birçok bilimsel makalesi bulunuyor. Yabancı ortaklı ve Türk şirketlerine performans yönetimi, iş-aile sorumluluklarını dengeleme konularında seminerler ve danışmanlık hizmetleri veriyor.

ŞANS VE ENGEL

Bilişim sektöründe 20 yıllık deneyimi olan Romar Genel Müdürü Ufuk Yıldıztekin, 'Bilişim sektöründe kadınların kariyer şansı ve engeller' konusunda konuşma yapacak. Yıldıztekin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nden mezun. İş hayatına, Anadolu Grubu'na bağlı AN-PA Anadolu Pazarlama'da Satış ve Stok Analisti olarak başladı. İki yıl sonra Satış Sorumlusu olarak Romar'a katıldı. 10 yıl çeşitli kademelerde çalıştı. Bu yıl genel müdür oldu.

IBM Türk İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü Aysun Barın, 'Uluslararası bilişim şirketlerinde kadın istihdamı ve IBM deneyimi' başlıklı bir sunum yapacak. IBM, 'farklılıkların yönetimi' konusunda yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle Business Ethics Magazine tarafından 'dünyanın en iyi şirketi' seçildi. Barın, ululararası deneyimlerinin yanı sıra, IBM'in uygulamalarından da örnekler verecek. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan Barın, 1977'de Eğitim Uzmanı olarak IBM'e girdi. Şirkette, satış-pazarlama, profesyonel hizmetler bölümlerinde yöneticilik yaptı. 1998'den beri insan kaynakları bölüm müdürü olarak çalışıyor.

AVRUPA’DA DURUM

Bilişim sektörüne hizmet veren Alman eleman arama ve danışmanlık şirketi atc GmbH yöneticisi Kathrin Özen, 'Avrupa ve Almanya'da bilişim sektöründe kadın' başlıklı bir konuşma yapacak. Çamlıca Kız Lisesi mezunu olan Özen, Soutwark College'da matematik, bilgisayar ve istatistik alanında eğitim gördü. Aynı okulda işletme yönetimi ve muhasebe konularında dersler aldı. Çeşitli programlama dilleri üzerinde uzmanlaştı. Bilişim sektöründe eleman istihdamı konusunda uluslararası bir şirkette çalıştı. Bu yıl atc GmbH'ye katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Hürriyet İK Gazetesi ve yenibir.com Editörü Mine Kılıç yapacak.


PANELİN KÜNYESİ


Bilişim Sektöründe Kadın

TÜYAP Beylikdüzü Fuar Merkezi

6 Eylül 2001 Perşembe, Saat 11.00-12.45

Katılımcılar:

- Moderatör: Mine Kılıç (Hürriyet İK Gazetesi ve yenibir.com Editörü)

- Yrd. Doç. Dr. Zeynep Aycan (Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü): Cam Tavan Sendromu

- Ufuk Yıldıztekin (Romar Genel Müdürü): Bilişimde kadınların kariyer şansı ve engeller

- Aysun Barın (IBM Türk İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü): Uluslararası bilişim şirketlerinde kadın istihdamı ve IBM deneyimi

- Kathrin Özen (atc GmbH Yöneticisi): Avrupa ve Almanya'da bilişim sektöründe kadın.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!