Kadına şiddete karşı duyarlı bir şehiriz

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete karşı duyarlı bir şehiriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2011 00:00

Hürriyet Hakkımızdır Treni, Ankara’dan yola çıktıktan sonra Ziraat Türkiye Kupası futbol karşılaşmasının yapıldığı Kayseri’ye vardı. ‘Tren gelir hoş gelir’ türküsüyle karşılanan treni ziyaret eden Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri’de kadına şiddetin Türkiye ortalamasının altında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ANKETE HEMEN KATILIN
 
HÜRRİYET TRENİ KAYSERİ'DE / WEB TV

12 HAZİRAN genel seçimleri öncesinde ‘Türkiye Ne İstiyor?’ sorusuna yanıt aramak için Ankara’dan yola çıkan Hürriyet’in TCDD ile ortaklaşa yaptığı Hürriyet Hakkımızdır Treni, dün Kayseri Garı’ndaydı. Gara gelenler arasında Vali Mevlüt Bilici, Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Şerafettin Sertel, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da vardı.

‘Kampanyanız için tebrikler’

/images/100/0x0/55eb208df018fbb8f8acec35


Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, yazar İsmet Berkan, Kurumsal İletişim Koordinatörü Emel Armutçu, DDY Yolcu Daire Başkanı Yusuf Tulgay, Gar Müdürü Hazım Adıgüzel ve İşletme Müdürü Selahattin Sarıkaya tarafından karşılanan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, kadına şiddete karşı açılan kampanyanın önemine değindi. Kayseri’de kadına son derece duyarlılık gösterildiğini, kadına şiddetin Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirten Vali Bilici, “Yaptığı yayınlar ve çalışmalar nedeniyle Hürriyet Gazetesi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.Vali Mevlüt Bilici ve beraberindekiler, DASK vagonunda Marmara depreminde olduğu gibi 7.4 büyüklüğündeki deprem simülasyonuna katıldı. Hürriyet yazarlarıyla sohbet eden Vali Bilici’ye, Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan “Bize Kayseri’nin sorunlarını ve önceliklerini iletebilir misiniz?” dedi. Bilici, birinci önceliğin eğitim olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

‘Önceliğimiz eğitim’

“Eğitim konusunda 3 senelik program yaptık ve ilçe, belde ve köy okullarımızı dolaştık, öğretmenlerimizle toplantılar yaparak daha özverili çalışmalarını sağladık. Kentimizde okullaşma oranı yüzde 99, zorunlu eğitimi tamamlama oranı ise yüzde 95. Ancak, okul öncesi eğitimde istediğimiz yerde değiliz. Yüzde 27’den 36’ya çıkardık ama daha iyi olmasını istiyoruz. Üniversite sınavlarında ise son yıllarda hep ilk beşte olduk. Bu yıl genelde Türkiye üçüncüsüyüz. İkinci önceliğimiz ise ağaçlandırma. Her yıl 1 milyon ağaç hedefiyle başladık.” Vali Bilici, Kayseri’nin son derece modern olduğunu belirterek, ancak dışarıdan bakıldığında yanlış algı olduğunu düşündüğünü söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Hürriyet Treni için yemek düzenledi.

Bizi Kayseri Valisi Bilici karşıladı
/images/100/0x0/55eb208df018fbb8f8acec37

KAYSERİ Valisi Mevlüt Bilici, üçüncü kez yollara düşen Hürriyet Hakkımızdır Treni’ni karşılamaktan mutlu olduklarını söyledi. Hürriyet Gazetesi Kurumsal İletişim Koordinatörü Emel Armutçu da, Vali Bilici ve konuklara Hürriyet Hakkımızdır Treni’nin amacı ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.

‘Federasyon sallantıda’ esprisi

HÜRRİYET Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, eski milli futbolcu ve spor yazarı Sinan Engin sırayla 3 delik bulunan hedef panosuna penaltı atışı yaptı. DASK Vagonu’nda simülatörde 7.4’lük deprem denemesine katılan Özgener, “Federasyon sallantıda” diye espri yaptı.

‘Tren eziyetti keyif oldu’

Haberin Devamı

BAKAN YILDIZ'IN ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Garı’na gelerek Hürriyet Hakkımızdır Treni’ni gezdi. Vuslat Doğan Sabancı ve Hürriyet yazarlarıyla hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Yıldız, “Eskiden Devlet Demir Yolları eziyetti, artık keyif oldu” dedi.

/images/100/0x0/55eb208ef018fbb8f8acec39

Haberin Devamı

Hürriyet’in tren toplantısı

HÜRRİYET Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Hakkı Hasan Yılmaz, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 2’nci Başkan Lütfi Arıboğan, Hürriyet Spor Müdürü Mehmet Arslan, Ankara Temsilcisi Metehan Demir, İzmir Temsilcisi Deniz Sipahi, Hürriyet yazarı Yalçın Doğan ve Sinan Engin Hürriyet Hakkımızdır Treni’ni gezdi. Hürriyet İcra Kurulu da trende bir toplantı yaptı.

Kayseri ne istiyor?

HÜRRİYET Hakkımızdır Treni, bu yılki ‘Türkiye Ne İstiyor?’ temasıyla çıktığı yolda, 12 Haziran seçimlerinden sonra nelerin değişmesini istediğini Kayserililere sordu. Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan ve yazarı İsmet Berkan Kayserili okurlarla bir araya gelerek sohbet etti. Haklı Kadın Platformu ile Kayseri’deki siyasi partilerin kadın temsilcileri, milletvekili adayları ve muhtarlar biraraya gelerek Aile İçi Şiddete Son kampanyasıyla ilgili görüştüler.

Haberin Devamı

Kadına şiddete karşı duyarlı bir şehiriz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!