Kadın milletvekili aday adaylarına siyaset eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Kadın milletvekili aday adaylarına siyaset eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2007 00:00

KADIN Adayları Destekleme ve Eğitim Derneği (KA-DER) Adana Şubesi tarafından, milletvekili aday adayı kadınlara siyaset eğitimi kursu verilmeye başlandı.

İnci Otel’de düzenlenen ‘Kadın Siyaset Okulu’ kursuna, Adana’da AKP, DP, CHP, MHP, DSP’den milletvekilliği aday adayı olan 21 kadın katıldı. Kursun açılışında konuşan KA-DER Adana Şube Başkanı Ferah Nalcı, kadınların siyaset alanında da güçlenmesini amaçladıklarını belirterek, “Program ile siyasi partilere üye ve görev almış kadınlarla, siyasete kendini hazır hisseden kadınlara ulaşılması hedefleniyor. 3 gün devam edecek kadın siyaset okuluna çeşitli partilere mensup toplam 21 kadın aday adayı katıldı. Parlamentoda daha çok kadının yer alması için, çalışmalar yapıyoruz. Liderler şunu iyi bilsin ki, kadınlar her konuda bilgili, donanımlı olarak geliyor. Listelerinde kadınlara yer versinler” dedi.

Daha sonra, Kent Konseyi Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Melek Kurt tarafından ‘Sivil Toplum Kuruluşları ve Medya İlişkileri’ konusunda kadın aday adaylarına bilgi aktarıldı. Kurt, “İnşallah her birinizi milletvekili göreceğiz. Bu sene inşallah Adana’dan 3-4 tane kadın milletvekili meclise gidecek. Ancak çok çalışacağız. Biraz baskın seçim oldu. Kadınlar olarak çok hazırlıklı olamadık” diye konuştu. Kursta, aday adayı kadınlara, ‘Dili Kullanmak ve Verimli Toplantı Teknikleri’ konusunda eğitim verildi.

Kursun diğer günlerinde ise, ‘Yasa, Yürütme, Yerel Politikalar’, ‘Uluslararası Politikalar’, ‘Siyasette Erkek Egemenliği ile Mücadele’, ‘Erkeklerle Çalışmak ve Destek Almak’, ‘Kadın Bakış Açısından Siyaset’ konularında eğitimler verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!