Kadın gözüyle kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Kadın gözüyle kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Çağdaş fotoğraf sanatının örneklerine yer veren sergilerine geçen ay Ahmet Elhan'la başlayan Dulcinea bu kez Fransız kadın sanatçı Claire Cantais'nin fotoğraflarına evsahipliği yapacak. Cantais'nin yapıtları, önümüzdeki aydan başlayarak mart ayının sonuna kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Fotoğraflarında kadın gözüyle çıplaklığı ve içtenliği yansıtan Claire Cantais'nin bu sergisinin başlığı Kendi Olma Denemeleri.

Cantais, fotoğraflarında, bir yandan kadın vücudunun içtenliğini yansıtıyor, bir yandan da kadınlık efsanesini, bazen alaycı bazen de eleştirel bir bakış açısıyla sorgulyuyor.

Kendi Olma Denemeleri, adlı sergi iki bölümden oluşuyor. Claire Cantais'nin 1998'in yaz aylarında gerçekleştirdiği ilk bölümde renkli fotoğraflar var. Cantais, bu bölümde kullandığı kadın modellerden kendilerini objektife emanet etmeleri dışında başka hiç bir şey istememiş.

Siyah beyaz yapıtlardan oluşan ikinci bölüm ise yine 1998 yılının sonbahar aylarında gerçekleştirilmiş. Bu bölümdeki fotoğraflarda ise şefkat, arzu ve yalnızlığı yansıtan kadın vücutları yeralıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!