Kadıköy'de 'iş başvurusu' dolandırıcılığı

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde iş başvurusu dolandırıcılığı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2006 21:16

Haberin Devamı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişiler, bazı gazetelere “Yeni açılacak özel bir hastaneye 750 YTL maaşla elaman arandığı” ilanı vererek, adayların Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeki bir apartman dairesine başvurmalarını istedi.

Gazete ilanını okuyup, ardından “istenilen sağlık raporunu almak için” geldikleri apartman dairesinden bozma laboratuvarda bulunanlara 50 YTL ödeyen 200'ü aşkın mağdur, burada bazı aşıları da oldu.
Bu adresten istenilen sahte sağlık raporunu alan mağdurlar, diğer kişisel evraklarıyla beraber belirtilen adresteki büroya gitti.

Dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişiler daha sonra da evrak ve paralarını aldıkları kişileri anlaşma toplantısı için Kadıköy'de bir otele çağırdı.

Otele gelerek burada uzun süre bekleyen mağdurlar, gelen-giden olmayınca polise ve savcılığa başvurdu.

Haberin Devamı

Mağdurların şikayetçi olarak başvurdukları polise, sağlık raporu için 50 YTL, ayrıca başvurdukları büroya da çeşitli miktarda paralar verdiklerini belirterek, otele gelen giden olmayınca büroya ve söz konusu laboratuvara gittiklerini ve buraların da kapalı olduğunu gördüklerini, böylece dolandırıldıklarını anladıklarını anlattı.

Bu arada mağdurların Kadıköy İskele Polis Merkezi'nde şikayet başvuruları alındı. Mağdurlar daha sonra Kadıköy Adliyesi'ne yönlendirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!