Kadıköy'de bir ölüm

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde bir ölüm
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 12:21

Kadıköy'de Serdar Kadakal isimli genç dün gece hayatını kaybetti. Kalp hastası olan gencin gazdan etkilenmiş olabileceği iddia ediliyor. Adli Tıpta yapılan ön otopside, Kadakal'ın kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi.

Haberin Devamı

Hatay’ta Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto için Kadıköy’de 3 gündür devam eden eylemlerin yoğunlaştığı Altıyol, Bahariye Caddesi’nin yakınındaki bir barın tonmaisteri Serdar Kadakal dün gece rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 35 yaşındaki kalp hastası Kadakal’ın üç gün önce de evinin önünde motorsikletten inerken baygınlık geçirdiği öğrenildi. Serdar Kadakal’ın cenazesini almak için hastaneye gelen eniştesi, üç gündür yoğun gaza maruz kaldıklarını belirterek, “Hem evde hem işyerinde sürekli gaza maruz kaldık. O kadar çok gaz sıkıyorlar ki üzerimizden toz akıyor” dedi.

EMNİYET'TEN "KADAKAL" AÇIKLAMASI

ANİDEN BARIN ORTASINA YIĞILDI

Ahmet Atakan’ın ölümünün ardından Türkiye’nin dört bir yanında eylemler yapılırken, İstanbul’daki gösteriler Kadıköy, Altıyol’da yoğunlaştı. Altıyol’da 3 gündür süren eylemlere polis de biber gazı sıkarak müdahale etti.

Haberin Devamı

Altılyol'da Osmancık Sokak’taki bir barın tonmaisteri Serdar Kadakal dün gece saat 23.00 sıralarında aniden barın ortasına yığıldı kaldı. Kadakal, kaldırıldığı Şifa Hastanesi’nde doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Yakınları ve arkadaşları, Kadıköy’deki protestolar nedeniyle üç gündür gece gündüz yoğun gaz sıkıldığını, Serdar Kadakal’ın da gazdan etkilenerek kalp krizi geçirdiğini ve sonrasında hayatını kaybettiğini iddia ettiler. Kadakal’ın cenazesi yarın toprağa verilecek.

KALP PİLİ KULLANIYORDU

Kalp yetmezliği nedeniyle kalp pili kullanan ve hem iş yeri hem de evi Kadıköy’de bulunan Serdar Kadakal'ın arkadaşlarına sürekli gaz solumaktan şikâyet ettiği öne sürüldü.

Bir arkadaşı da kalp rahatsızlığı olduğu için Serdar Kadakal’ın normal insanlara göre çok daha fazla gazdan etkilendiğini belirterek, “Sokağa polis sürekli gaz bombası atıyordu. Serdar’ın kalp rahatsızlığı vardı. Hepimize sürekli ‘ölüyorum galiba çok kötüyüm’ diyordu. Kendisi eylemlere katılan bir insan değildi, çalışıyordu. Serdar’ın hayatında eşi, işi ve motoru vardı” dedi.

Önceki gece evinin yakınındaki bir barda ayaküstü sohbet ettiklerini belirten başka bir arkadaşı da şu iddialarda bulundu:
“Sohbet ediyorduk. Serdar evine giderken tesadüfen bizi gördü. Polisin attığı gaz nedeniyle işyerini erken kapatmak zorunda kaldığını söyledi. 5 dakika yanımızda oturdu. ‘Gazdan mahvolduk. Nefes alamıyoruz’ dedi. 3 gün boyunca bu gaza maruz kaldı. Kalp krizi geçirmesinde etkili olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

POLİSE GELİŞ KAYDI VE EYLEMLERE KATILDIĞINA DAİR KAYIT YOK

1996 yılında kalp rahatsızlığı geçiren ve kalbine pil takılan Serdar Kadakal’ın eylemlere hiç katılmadığı belirtildi. Yetkililer olay günü bölgede emniyet kuvvetleri tarafından biber gazı kullanılmadığını belirttiler. Serdar Kadakal’ın cesedinden alınan örneklerin Adli Tıp Kurumunda incelemesinin sürdüğünü kesin ölüm sebebinin bu incelemenin ardından ortaya çıkacağı öğrenildi.

ÖN OTOPSİ: KALP YETMEZLİĞİ

Adli Tıpta yapılan ön otopside, Kadakal'ın kalp yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği tespit edildi. Eşi Gülay Kadakal ve çalıştığı barın sahibi Dursun Aydemir, emniyette verdikleri ifadede, iki kez kalp ameliyatı geçiren Serdar Kadakal'ın uzun süredir kendisine dikkat etmediğini söyledi. / Arda AKIN


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!