KADEP Genel Başkanı Elçi yargılanıyor

Güncelleme Tarihi:

KADEP Genel Başkanı Elçi yargılanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2007 12:52

Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi'nin, “Hür Kürtler Grubu” toplantısında yaptığı konuşmada, “terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı” iddiasıyla yargılandığı davaya başlandı.

Haberin Devamı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü ilk duruşmasına, sanık Şerafettin Elçi ile avukatları Rüya Elçi, Nuşirevan Elçi ve Ferit Saatçioğlu katıldı.

Savunmasına KADEP genel başkanı olduğunu anımsatarak başlayan sanık Elçi, 8 Temmuz 2006 tarihinde Hilton Oteli'nde “Hür Kürtler Grubu” adıyla tanıtılan grubun düzenlendiği toplantıda yaptığı konuşmanın suç unsuru taşımadığını ileri sürdü.

Siyasi hayatı boyunca terör örgütünü eleştirdiğini ve terör örgütüne karşı mesafeli durduğunu, sorunların barışçıl bir yaklaşımla çözüme kavuşturulması için uğraş verdiğini söyleyen Elçi, “Terör örgütü PKK'nın propagandasını yapmak suçlamasını hayretle karşıladım” diye konuştu.

Elçi, bir gazetede çıkan “Hür Kürtler, teröristler için saygı duruşunda bulundu” şeklindeki haber nedeniyle yargılandığını belirterek, haberin içeriğine bakıldığında, “özgürlük ve demokrasi mücadelesinde şehit olanlar adına” saygı duruşunda bulunulduğunun anlaşılacağını, bunun da terör örgütü PKK'nın propagandası sayılmayacağını savundu.

Haberin Devamı

Şerafettin Elçi, “Terör örgütü PKK kuruluş amaçlarından birer birer döndü. Bağımsız bir devlet amacıyla kurulan örgüt, bir dönem demokratik cumhuriyet için uğraştığını söyledi, şimdi de demokratik konfederalizmi savunmaya başladı. Ama biz federatif sistemi savunuyoruz ve bu Anayasa'ya aykırı değil” dedi.

Federatif sistemin “modern dünyada, ABD ve Kanada'da” birçok devlette yönetim sistemi olarak uygulandığını öne süren Elçi, bu ülkelerin ne parçalandığını ne de bölündüğünü iddia etti.

Elçi, davanın hukuki nedenlerle açılmadığını ifade ederek, beraatine karar verilmesini talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Dilaver Kahveci, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dava dosyasının Cumhuriyet Başsavcıvekiliği'ne verilmesini istedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Orhan Karadeniz de dava dosyasının Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!