Kadavra ustası ağır hasta

Güncelleme Tarihi:

Kadavra ustası ağır hasta
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2011 00:00

Haberin Devamı

Kadavraları plastinasyon yöntemiyle ölümsüzleştiren Dr. Gunther von Hagens’in parkinson hastalığının ilerlemesi nedeniyle yanında çalışan 130 kişiyi işten çıkardığı açıklandı.

ALMAN basınında yer alan haberlere göre, anatomist Gunther von Hagens’in Almanya’daki Brandenburg’daki Guben bölgesinde bulunan atölyesinde çalışan 130 kişiye 31 Ocak itibariyle işlerine son verildiği bildirildi. Böylece plastinasyon ustasının yanında çalışan kişilerin sayısı 50’ye inmiş olacak. Aslında Gunther von Hagens işlerini büyütme niyetindeydi.
İşleri küçültüyor
Dünyanın çeşitli yerlerinde sergi düzenleyen, ceset parçalarından elde ettiği plastinasyon ürünlerini sanat ve hediyelik eşya olarak satmayı planlayan Hagens’in parkinson hastalığından musdarip olduğu için işlerini küçültme kararı aldığı belirtiliyor.
Sergisi hâlâ İstanbul’da
66 yaşındaki Hagens’e iki yıl önce parkinson teşhisi koyulmuştu. Bir sinir sistemi hastalığı olan parkinson, ellerde titreme, hareketlerde yavaşlama ile kendini belli eden bir rahatsızlık. Kilise tarafından eleştirilen Gunther von Hagens, ‘Body Worlds’ isimli sergisiyle dünya çapında üne kavuşmuştu. Sanatçının ‘Yaşam Döngüsü’ sergisi 27 Mart’a kadar İstanbul’da da izlenebilir.

Haberin Devamı

Piri Reis heykelinin genç galibi

İSTANBUL
TÜRK denizci Piri Reis’in daha iyi tanınması için düzenlenen “Uluslararası Piri Reis Heykel Yarışması”nın sonuçları açıklandı. Beşiktaş Belediyesi ve Fındıklı Rotary Kulübü’nün düzenlediği yarışmada, birinciliğe Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Murat Özver, ikinciliğe İbrahim Çağdaş Erçelik, üçüncülüğe Tolga Yurtözveri layık görüldü. 15 bin Euro’luk ödülün de sahibi olan Özver heykeli yaparken Piri Reis’in “Kitab-ı Bahriye”sinden etkilendiğini söyledi. 3 metre boyundaki heykel mayısta Kuruçeşme Sahili’ne dikilecek.

Kemanla piyanonun evliliği

ABD’de kariyerini sürdüren genç ve başarılı keman sanatçısı Burcu Göker, Amerikalı piyanist eşi Eric Jenkins ile New York’un dünyaca ünlü Carnegie Hall konser salonunda Mayıs ayında konser verecek. İkili, 9 Mayıs 2011’de Türkiye’de pek çok ili kapsayan bir turneye çıkacak.

Viva Şişli

Haberin Devamı

DHA
İSTANBUL Şişli Belediyesi’nce yaptırılan Meksikalı devrimci lider Emiliano Zapata’nın büstü dün törenle açıldı. Törene, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Meksika Büyükelçisi Jaime Garcia Amaral, Meksika Fahri Konsolosu Varol Dereli katıldı. Maçka Demokrasi Parkı içinde bulunan büstün açılış töreninde Amaral, “Devrimci liderimizi Türkiye’de yaşatmak bizim için çok önemli. Şişli Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Cumalı’nın şiiri bulundu

İZMİR’de Namık Kemal Nomak, Urla Halk Kütüphanesi’nde 1939 yılında Urla Halkevi tarafından yayımlanan “Ocak” Dergisi’nin 19 Şubat tarihli ilk sayısına Necati Cumalı’nın (1921-2001) “Beğenmek” konulu makalesiyle bilinmeyen bir şiiri “Ümitlerimin Gemisi”ne rastladı. ? DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!