Kaçırıp kuma götürdüğü kadını hastanelik etti

Güncelleme Tarihi:

Kaçırıp kuma götürdüğü kadını hastanelik etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 12:43

ADANA'da 24 yaşındaki Ali Saran, 8 ay önce zorla kaçırıp, nikahsız eşinin üzerine kuma getirdiği 3 aylık hamile olan 20 yaşındaki Özlem Lale'yi, babasının evine ziyarete gittiği için döverek hastanelik etti.

Haberin Devamı

Gülbahçe Mahallesi 178 Sokak'ta oturan 46 yaşındaki baba Nimet ile 44 yaşındaki Muhlise Lale çiftinin 6 çocuğundan biri olan Özlem Lale, 8 ay önce ortadan kayboldu. Bütün aramalarını rağmen bulunamayan kızlarının, 4 ay sonra fırın işçisi Ali Saran tarafından kaçırılıp saklandığı anlaşıldı. Akrabası olan Halime Saran ile nikahsız evli ve 3 çocuk sahibi olan Ali Saran'ın, “Benimle yaşamazsan aileni öldürürüm” tehdidi üzerine, kuma olarak kalmayı kabul eden Özlem Lale, ailesine severek kaçtığını söyleyip Saran'ın 2'nci eşi olmayı kabul etti. Kızlarının isteği üzerine Saran'dan şikayetçi olmayan Nimet ve Muhlise Lale çifti, nikahsız evliliğe razı oldu. 4 aydan beri aynı sokakta oturan ailesiyle görüştürülmeyen Özlem Lale, önceki gün ailesini ziyarete gitti. Bu sırada eve gelip eşinin baba evinde olduğunu öğrenen Ali Saran, haber göndererek, genç kadının gelmesini istedi. Eve gelen Özlem Lale, tartışmaya başladıkları Saran'a, “Ne biçim insansın, aynı sokakta oturuyorum ailemle görüştürmüyorsun. Zorla kaçırdın, beni kuma yaptın. Şimdi de dövmeye mi kalkıyorsun? Beni döversen babamın evine giderim” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

BARAJ KIYISINDA DÖVDÜ

Beklemediği tepki üzerine daha çok öfkeye kapılan Saran, “Ayrılmak istiyorsan çocuğu aldıralım, sonra babanın evine gidersin, bir daha da buraya dönemezsin” diye karşılık verdiği Lale'yi otomobiline alarak Çatalan Barajı kıyısına götürdü. İddiaya göre, burada otomobilden indirdiği 3 aylık hamile kadını tokatlayıp, taşla vücuduna vuran Ali Saran, hıncını alamayıp tekmeyle dayağına devam etti. Aldığı darbelerle kendinden geçen Özlem Lale, yerde baygın yatarken olayı fark edenler, Saran'a müdahale edip, jandarmaya haber verdi. Vatandaşların müdahalesi üzerine baygın olan nikahsız eşini olay yerinde bırakan Saran otomobille kaçtı. Numune Hastanesi'ne kaldırılan Özlem Lale tedavinin ardından taburcu edildi.

Olay üzerine Nimet ve Muhlis çifti kızlarını döven Ali Saran hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ali Saran'ın cezalandırılmasını isteyen anne Muhlise Lale, “Kızımızı zorla kaçırıp 4 ay sakladı. Aramadık yer bırakmadık, bulamadık. Kızıma çocuğu aldırmasını, sonra evi terk etmesini söylemiş. Çocuğu aldırmak istemeyince dövmüş. Kızımızı kaçırdı, kuma yaptı, bir de komalık oluncaya kadar dövdü. Elleri kırılsın” dedi.

Haberin Devamı

Savcılığa dilekçe vermek için adliyede bekleyen Özlem Lale, fenalık geçirerek yeniden hastaneye kaldırıldı. Adana Devlet Hastanesi'nde gözlem altına alınan Özlem Lale'nin tedavisi sürerken, polis Ali Saran'ı arıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!