Kaçan dana Isparta'yı birbirine kattı

Güncelleme Tarihi:

Kaçan dana Ispartayı birbirine kattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2008 14:30

ISPARTA'da sahiplerinin elinden kaçan bir dana trafiği altüst edip saatlerce caddelerde koştu. Kendisini yakalamaya çalışanların üzerine hamle yapıp her seferinde ellerinden kurtulan danayı bir polis memuru, polis otomobilinin camından uzanıp kafasını aracın içine çekerek etkisiz hale getirdi.

Haberin Devamı

5 polis ekibinin kovaladığı öfkeli danayı yakalayan polis memuru Yüksel Şimşek çok yorulduğunu, hayvanın yakalanmasına sahiplerinden çok kendisinin sevindiğini söyledi.

Isparta'nın merkeze bağlı Yazısöğüt Köyü'nde bugün kurulan hayvan pazarına giden Ahmet Yıldırım ile damadı Mehmet Kaya, Kurban Bayramı'na kadar besleyip sonra kesmek üzere bir dana satın aldı. Saat 11.00'de danayı Bağlar Mahallesi'ndeki evlerinin önüne kadar kamyonetle getiren kayınpeder ile damadı, hayvanı araçtan indirirken ellerinden kaçırdı. 1.5 kilometrelik mesafeyi koşarak katedip şehir merkezine gelen danayı kendi olanaklarıyla yakalayamayan Yıldırım ve Kaya, polisten yardım istedi.

Isparta Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Özkanlar Kavşağı'nda bir aşağı bir yukarı koşturan danayı yakalamak için 1'i trafik, 2'si asayiş olmak üzere polis otolu 3 ekip ile motosikletli 2 yunus ekibi kovalamaya başladı. Dananın sahipleri ile polislerin sürdürdüğü kovalamacaya zaman zaman vatandaşlar da katıldı. Kendisini yakalamaya çalışanlara bonus vurup ellerinden kaçan, öfkesinden kaldırımları eşeleyen dana caddeye fırladıkça trafik kilitlendi.

POLİS SİREN ÇALARAK KOVALADI

Daha sonra peşindekilerle birlikte koşarak yaklaşık 2 kilometre ötedeki Eski Sanayi'ye giden dana, orayı da birbirine kattı. Sirenler çalarak giden polis otomobillerinden birinde bulunan trafik polisi Yüksel Şimşek, ön camdan uzanarak hayvanı yakalamaya çalıştı. Ancak çırpınarak bir de aracın aynasını kıran dana elinden kurtuldu. Sanayiye 500 metre uzaklıktaki Anadolu Mahallesi'ne giren dana, boş bir inşaat alanında köşeye sıkıştırıldı. Polislerin ve vatandaşların önüne ip gerdiği dana yine kaçtı.

POLİS BARİKAT KURDU

Çevre yolunda orta refüjde çimenlerin üzerinde 10 dakika kadar soluklanan danayı sakinleştirmek için sahipleri bir leğen dolusu arpa getirip önüne koydu. Boynuz vurup leğeni bir kenara fırlatan dana, polislerin gerdiği ipin üzerinden atlayarak Eski Sanayi'ye döndü. Dananın girdiği yolda çaprazlama duran 2 polis aracı barikat kurdu. Saat 13.00'te bulunduğu otomobilin camından bir kez daha dışarı uzanan polis Yüksel Şimşek, hayvanın kafasını içeri çekti. Arkadan yetişen yaklaşık 20 kişi de dananın üzerine atlayıp yere yıktı. Bacakları iple bağlandığı halde debelenerek üstündekileri atmaya çalışan hayvanın üzerine oturanlar, sahipleri eve götürmek üzere bir araç temin edene kadar kalkmadı.

İĞNE ATACAK EKİP BULUNAMADI

Öfkeli danayı yakalayan polis memuru Yüksel Şimşek, çok yorulduğunu, bu nedenle hayvanın yakalanmasına sahiplerinden çok kendisinin sevindiğini söyledi. Kovalamaca boyunca polis telsizinden Emniyet Müdürlüğü'nü arayarak belediyeden ve Tarım İl Müdürlüğü'nden bir ekip gönderilerek hayvanın uzaktan iğne atılarak bayıltılmasını isteyen polisler, Ramazan nedeniyle ekip olmadığı veya öğle tatili nedeniyle ekip oluşturulamayacağı yanıtını aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!