Kaçakçılar, 5 askeri taş atarak yaraladı

Güncelleme Tarihi:

Kaçakçılar, 5 askeri taş atarak yaraladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 13:22

sürülen zanlılar, kendilerine müdahale eden askere taş ile saldırdı, hafif yaralanan 5 asker, hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildi.

Türkiye-Suriye sınırında mazot kaçakçılığı yaptıkları öne sürülen zanlılar, kendilerine müdahale eden askere taş ile saldırdı, hafif yaralanan 5 asker, hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye-Suriye sınırının Kıyıgören Hudut Karakolu bölgesinde devriye faaliyeti yürüten 6 askerin bulunduğu Mobil Yol Kontrol Unsuru, Asi Nehri kenarında 6 kişinin bir transit minibüse mazot bidonları yüklediğini tespit etti.
Ekibi fark eden zanlılar, minibüs ile hudut yolundan kaçmaya başladı. Aracı takip eden askerin önü, başka bir minibüs tarafından kesildi. Mazot yüklü aracın Karsu köyüne doğru uzaklaşmasıyla, askeri askeri aracın önüne kesen minibüs de aynı yöne kaçtı.
Kaçan araçları takip eden Mobil Yol Kontrol Unsuru ekiplerin önü köye yakın bir bölgede bekleyen 7-8 araç tarafından tekrar kesildi. Karsu Köyü'nden 20 kişi de araca ve personele taş attı. Zanlılar, olay yerine gelen takviye ekiplerce dağıtıldı.
Olayda hafif yaranan biri astsubay, 4'ü er ve erbaş 5 asker, Altınözü Devlet Hastanesine sevk edildi ve ayakta tedavinin ardından taburcu oldu. Jandarma, olayla ilgili Altınözü Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
-Devriye timine ateş edildi-
Oğulpınar Hudut Karakolu bölgesinde ise Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan girmek isteyen 100 kişilik gruba engel olmak isteyen Hudut Devriye Timi, havaya uyarı ateşi açtı.
Bunun üzerine yanlarında getirdikleri bidonları bırakıp kaçan zanlılar, bir süre sonra geri dönüp devriye timine taşlı saldırıda bulundu. Kısa süreli arbedenin ardından gruptakiler tekrar Suriye tarafına doğru kaçtı. Bu sırada, devriye timine doğru 20 el ateş edildi. Olayda yaralanan olmadı.
Bir başka olayda ise Şehit Üsteğmen M.A. Demirbüken Hudut Karakolu bölgesinde nöbet tutan askerler, silahlı 4 kişinin Suriye'den Türkiye tarafına bidonlar geçirmeye çalıştığını tespit ettti.
Olay yerine sevk edilen Mobil Devriye Unsurları, havaya uyarı ateşi açtı. Suriye tarafında bulunan zanlılar, devriye timi üzerine ateş edip uyarı ateşine karşılık verdi. Mobil Devriye Unsurlarının mevzi alarak ateş etmesiyle zanlılar uzaklaştırıldı.
Esentepe Hudut Karakolu sorumluluk bölgesindeki mayınlı sahada, Suriye tarafından 2 kişinin otları ateşe vermesi sonucu yangın çıktı. Yaklaşık 2 saat süren yangın ekiplerce söndürüldü, olayda sınırda bulunan 34 adet mayın patladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!