Kaçak içki ve sigara çetesine dava

Güncelleme Tarihi:

Kaçak içki ve sigara çetesine dava
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 10:46

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, örgüt faaliyeti çerçevesinde, yurda kaçak yollardan soktukları içki ve sigaralar ile üretilen sahte rakıları sattıkları ileri sürülen 22 kişi hakkında dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey'in hazırladığı iddianamede, davaya konu suç örgütünün yönetici ve üyelerinin, gümrük kapılarından kaçak olarak yurda sokulan viski ve sigaraları büfe, tekel bayileri, içkili restoran ve eğlence yerlerine dağıttıkları, ürünlerin üzerine sahte bandrol yapıştırarak, yasal ürünmüş gibi gösterdikleri kaydedildi.

İddianamede, bazı sanıkların, havayoluyla KKTC'ye giderek, kaçak viski, sigara ve puroları havaalanında yolculara dağıttıkları, geldiklerinde dış hatlar terminalinde bu ürünleri tekrar yolculardan toplayarak ülkeye soktukları ifade edildi.

Örgüt yöneticilerinin sahte rakı da üreterek, taklit bandrolle piyasaya dağıttıkları savunulan iddianamede, varolduğu öne sürülen örgütün Ankara, Adana, Bursa ve Yalova'daki bazı eylemlerine yer verildi.

İddianamede, sanıklardan Murat Sucu'nun örgüt lideri, kurucusu ve yöneticisi; Adnan Eraslan, Erkan Yaman, Erdoğan Kaya, İsmail Güngören, Turan Öztürk, Özgür Cenap Gedikoğlu, Cumali Sucu, Hasan Kunduracı, Şenol Aşırı, Coşkun Esen, Ahmet Karal, Hüseyin Kartal, Ömer Faruk Yasemin, Ali Demirel'in örgüt içerisinde kurucu ve yöneticisi konumunda oldukları; İbrahim Kunduracı, Turan Öztürk, Ercan Kaya, Murat Gülbiten, Ahmet Benol Yiğitoğlu, Birol Gül ve Hasan Sun'un ise örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri ve örgüte yardım ettikleri öne sürüldü.

Sanıkların 39 yıla kadar değişen sürelerle hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!