Kaçak elektrik haramdır

Güncelleme Tarihi:

Kaçak elektrik haramdır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da son 10 yılda yaşanan değişimi, “Artık OHAL yok, her şey olağan” sözleriyle özetledi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Erdoğan, “Sizden bir ricam var. Herhalde elektiriği kaçak kullanmayacağız değil mi?” dedi.  Sesi kısıldığı gözlenen Erdoğan, zılgıtlarla çıktığı kürsüde özetle şunları söyledi:

BAŞBAKAN'DAN VİRANŞEHİR'DE 'KAÇAK ELEKTRİK KULLANMAYIN' ÇAĞRISI

“Şurada bir pankart var. ‘Çokluk içinde birliği siz sağladınız’ diyor. Yani ehli tasavvufun ‘kesrette vahdet’ dediği olay. Yani ‘çoklukta birlik’ dediği olay. İşte biz Kürt’üyle, Arap’ıyla, Türk’üyle inşallah çoklukta birliği yaşıyoruz. AK Parti iktidarının özelliği bu. Biz sadece belli bir etnik unsuru değil, tüm yaradılanları yaradandan ötürü seviyoruz.

Kaçak elektrik haramdır


NİÇİN BU ŞEHİR VİRAN
Viranşehir’in haline bakıyorum. Yahu niçin bu şehir viran, buna bakıyorum. Artık bu şehri viran olmaktan çıkaralım diyorum. 3 dönem burada yerel yönetimi kazanacaksın, şu hale bak. Benim vatandaşım insanca yaşama hakkına sahip değil mi? Buna siz layık mısınız? Biz sizi seviyoruz be. Size aşığız be. Biz sizin dertliniziz dertli... Onun için Âşık Veysel gibi çıktık yola.

OHAL YOK, HERŞEY OLAĞAN
10 yıl önce ‘Ne istiyorsunuz’ dediğimizde şu söyleniyordu: OHAL’i kaldırın yeter. Bir ayda OHAL’i kaldırdık. O gün OHAL vardı, şimdi her şey olağan. Radyoda yarım saat Kürtçe yoktu. Şimdi TRT’nin bir kanalı 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. Bunun yanında TRT-Arapça 24 saat Arapça yayın yapıyor.  Ayrım yok, bütünleştirme var. Bu ülkede herkes inandığı gibi inancını yaşasın dedik. İmam hatip okulları orta kısmı kapanmıştı, şimdi açıldı. Katsayı vardı, kaldırıldı. Artık tüm İmam Hatipliler de meslek lisesi mezunları da istediği üniversiteye gitme hakkı kazandı.

KOD NUMARAMIZ 444
444, bu kod numaramız. Zorunlu öğretim 12 yıl. İstiyoruz ki yavrularımız iyi yetişsinler. İnşallah her biriniz yabancı dili anadili gibi konuşacaksınız. Şu anda üniversitelerde Arapça, Osmanlıca, Kürtçe var. Seçmeli olarak orta ve lisede de var. 10 öğrenci olsun gel Kürtçe, Arapça derslerini al. Düz liselerde de istenirse seçmeli olarak Kuran’ı Kerim ve Siyer-i Nebi var. Nereden nereye. Siz istediniz, biz yaptık.

HARAMI HELALİ BİLİRSİNİZ
Sizden bir ricam var. Herhalde elektiriği kaçak kullanmayacağız değil mi? Çünkü siz haramı helali çok iyi bilirsiniz. Ben inanıyorum ki Viranşehirli kardeşimin gırtlağından haram geçmez. İnşallah geçmeyecek.”

Recep Tayyip Erdoğan sevgisi
/images/100/0x0/55ea3be8f018fbb8f87302fb


Başbakan Tayyip Erdoğan, Akçakale’deki Süleyman Şah Çadır Kenti’nde kalan Suriyeli sığınmacılara hitap etikten sonra eşi Emine Erdoğan’la birlikte çadırkenti ziyaret etti. Başbakan ve eşi burada, adları Recep, Tayyip ve Erdoğan olan bebekleri kucaklarına alarak bir süre sevdi. Sonra bebeklerle fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

Esed artık defol

ERDOĞAN AKÇAKALE'DE YEREL KIYAFET GİYDİ / FOTO GALERİ

Erdoğan Akçakale’de konuşma yapacağı otobüse Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmet Muaz El-Hatib ile çıktı. Erdoğan, “100’ü aşkın ülke bu kardeşimizin ve ekibinin liderliğini kabul etmiş vaziyette. Bu, ‘Ey Esed biz seni artık tanımıyoruz, hadi defol’ demektir” dedi. Erdoğan daha sonra Akçakale’de 25 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı Süleyman Şah Çadır Kentine geçti.

Haberin Devamı

Hiç endişeniz olmasın Suriye’de hak hâkim olacak

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN CEYLANPINAR GEZİSİNDEN KARELER

BAŞBAKAN Erdoğan, Oba helikopteriyle Ceylanpınar ilçesine geldi. Yaklaşık 3 bin kişinin toplandığı İstasyon Caddesi’ne geçen Başbakan Erdoğan, burada otobüs üzerinden kalabalığa hitap etti. Ülkelerinden kaçarak gelen Suriyelilerin de aralarında bulunduğu kalabalık sık sık Erdoğan lehine slogan attı. Esad’ı kastederek ‘zulmedenlerin gidici olduğuna’ vurgu yapan Erdoğan, “Suriye’den sizleri rahatsız edici, bazı sınır aşan sıkıntılı işler oldu. Fakat zulüm ile abad olunmaz ve onlar da er veya geç gidicidir. Suriye’de hak hâkim olacak, hiç endişeniz olmasın” diye konuştu.
Konuşması sırasında kalabalıktaki bazı kişiler Erdoğan’a Ceylanpınar’da bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü çiftliğine 135 işçinin alınacağını ve bu işe Ceylanpınar dışından kişilerin alınacağını söyledi. TİGEM’e alınacak işçilerin tamamının Ceylanpınarlı olacağını ifade eden ve bunun rüşvet olarak algılanmamasını isteyen Erdoğan, “Bu bir kelamı rüşvet değildir. Bunları ben sevmem, Tayyip Erdoğan’ın karakterinde bu yoktur. Bize oy verin ondan dolayı size şu kadar personel verelim gibi bir şey yok” dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, SURİYELİLERLE GÖRÜŞTÜ

Taziye ziyareti
Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan daha sonra 3 Ekim’de Akçakale ilçesinde, Suriye’den atılan bombanın isabet etmesi sonucu eşi Zeliha ve 3 kızını kaybeden Ömer Timuçin ve eşi Gülşen Özer’i kaybeden İsmail Özer ile yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan iki aileye de başsağlığı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!