Kablolu yayında yaprak dökümü

Güncelleme Tarihi:

Kablolu yayında yaprak dökümü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk Telekom kablolu yayın abonelerinden 3 ayda 1 milyon 800 bin lira alırken, TV'lerin abone başına 3 aylık 21 cent'lik (yaklaşık 33 bin 600 lira) telif isteklerini geri çeviriyor. Eurosport ve MTV'den sonra Alman RTL, SAT1 ve PRO7 kanalları da yayından çekilme kararı aldı.

Türk Telekom tarafından düzenlenen kablolu yayınlarda yer alan yabancı kanallar birbiri ardına kesiliyor. Türk Telekom, Alman kanalları RTL, SAT1 ve PRO7 yayınları için de telif ödemek istemeyince, bu kanalların yayını da kesiliyor. Kablolu TV aboneleri, spor kanalı Eurosport ve müzik kanalı MTV'nin kablolu yayından çıkarılmasına büyük tepki göstermişti. Televizyon izleyicisinin tepkilerine aldırmayan Türk Telekom, telif ücretleri konusunda anlaşmaya yanaşmazsa, kablolu TV aboneleri RTL, SAT1 ve PRO7 bugün son kez izlenecek.

Eurosport, MTV ve tüm Alman özel kanallarının Türkiye temsilcisi olan Medyavizyon şirketinin ortaklarından Fatih Oflaz, ‘‘Bu kanalların Türkiye'den izlenmesi için Türk Telekom'un, abone başına aylık 7 cent telif ücreti ödemesi gerekiyor. Bu telifi kablolu yayına geçtiği günden bu yana Türk Telekom ödemek istemiyor. Temsilcisi olduğumuz kanallar da bu korsan yayıncılığa son verilmesini ya da telif ödenmesini istiyor. Biz de bu konuda Türk Telekom'la bağlantıya geçtik. Ancak sonuç alamadık. Bu yüzden de bugün RTL, SAT1 ve PRO7'nin yayını kesilecek'' dedi. Türk Telekom, kablolu yayın abonelerinden 3 aylık 1 milyon 800 bin lira alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!