Kabataş’tan Prens geçti

Güncelleme Tarihi:

Kabataş’tan Prens geçti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2023 07:00

Kabataş Erkek Lisesi, Birleşik Krallık Kraliyet Ailesi’nden üst düzey bir misafiri ağırladı. Edinburgh Dükü Prens Edward, tarihi liseyi ziyaret etti. Okul müdürü Muharrem Bayrak Prens Edward’a, 2008 yılında annesi Kraliçe II. Elizabeth’in fotoğraflarından ve anı defterine imzasından fotoğrafların yer aldığı bir hediye verdi.

Haberin Devamı

Dünyada bugüne kadar 130’dan fazla ülkede 13 milyon öğrencinin katıldığı gençlik eğitim programı ‘The Duke of Edinburgh’s International Award’, Türkiye’de Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) bünyesinde ‘Uluslararası Gençlik Ödül Programı’ ismiyle uygulanıyor. Prens Edward, babası Prens Philip tarafından kurulan bu eğitim programı kapsamında öğrencilerin çalışmalarını incelemek için Kabataş Erkek Lisesi’ndeydi.

Kabataş’tan Prens geçti
Edinburgh Dükü Prens Edward, Kabataş Erkek Lisesi’ne üst düzey güvenlik önlemleriyle sabah saatlerinde geldi. Yaklaşık iki saat süren ziyarette Uluslararası Gençlik Ödül Programı kapsamında öğrencilerin oluşturdukları stantta çalışmaları gözlemledi. Projede yer alan öğrencilerle tek tek sohbet eden Prens Edward el işi çalışmaları standını incelerken okulun müzik grubu öğrencileri de ‘Fly Me To the Moon’ ve ‘Memleketim’ şarkılarını çaldı. Müzik grubuyla da kısa bir sohbet gerçekleştiren Prens Edward bağlamayla yakından ilgilendi ve bu enstrümanı çalan İpek Çetin’den bilgi aldı. Daha sonra bir öğrenciyle masa tenisi oynayan ve okulun robotik takımının çalışmaları hakkında bilgi alan Prens Edward, lisenin Boğaz’a nazır bahçesinde ziyaretçilerle tek tek sohbet etti. Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak konuşmasının ardından Prens Edward’ı kürsüye davet etti ve 2008 yılında annesi Kraliçe II. Elizabeth’in ziyaretinden ve anı defterindeki imzasından fotoğrafların yer aldığı bir hediye verdi. Prens Edward ayrılmadan önce son olarak annesinin daha önce imzaladığı anı defterinin bir arka sayfasını imzaladı ve okulun merdivenlerinde öğrencilerle ve öğretmenlerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN ONUR DUYUYUYORUZ
Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Muharrem Bayrak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kabataş Erkek Lisesi olarak bu ziyaretin bir bölümüne ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve onur duyuyoruz. Uluslararası Ödül Programı’nın Türkiye’deki 20. yılını kutladığı bu yılda bizimle olması, programın ne kadar değerli ve önemli bir misyon taşıdığını gösteriyor.  Gençlerin okul dışı aktivitelere katılmasını destekleyen ve disipline eden Ödül Programı sayesinde Türkiye’de 20 binden fazla gencimiz hayata hazırlandılar. Sayıları her geçen gün artan şekilde Kabataş Erkek Lisesi’ndeki Ödül katılımcılarımızı da destekliyor ve teşvik ediyoruz.”

Haberin Devamı

Kabataş’tan Prens geçti

HER ÖĞRENCİ ÇALIŞMASIYLA YAKINDAN İLGİLENDİ
Prens Edward’a yakından eşlik edenler arasında, Kabataş Erkek Lisesi’nin 10’uncu sınıf öğrencilerinden olan aynı zamanda okulun Uluslararası Gençlik Ödül Programı başkanlığını yapan Kayra Ege Altun vardı. Altun ziyaret sırasındaki izlenimlerini ve Prens’le diyaloglarını şöyle anlattı;

“Kraliyet Ailesi’nden biriyle zaman geçirmek her öğrenciye nasip olmayacak bir andı. Bunun dışında kendisiyle birebir konuşma şansı yakalamak, Türkiye’de başarılarıyla ön plana çıkmış okulumu tanıtmak benim için büyük bir gururdu.  Benim en çok dikkatim çeken şeylerden biri Prens Edward’ın her öğrencinin çalışmasıyla yakından ilgilenmesi oldu.

Haberin Devamı

OKULUMUZUN BİNASI VE TARİHİ İLGİSİNİ ÇEKTİ
Okulumuz, Uluslararası Gençlik Ödül Programı’nın Türkiye’deki yüzü oldu. Okul turu yaparken kendisine hem bu program kapsamında okulumuzda yapılan etkinlikleri hem de okulumuzun tarihini anlattım. 115 yıldır ayakta olan okul binamız çok ilgisini çekti.  En çok vakti sanat faaliyetlerimizin sergilendiği alanda geçirdi. Her çalışmayı tek tek inceledi. Prens Edward öğrencilerle konuşmalarında genelde üzerinde çalıştıkları işlere kaç yıldır emek harcadıklarını sordu. Programda bronz, gümüş ve altın kategorilerinden hangisinde yer aldıkları da bir diğer sorusu oldu.”

Kabataş’tan Prens geçti

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERDEN PRENS’E TAŞ BASKI ÇANTA HEDİYE
Prens Edward’la uzun süre sohbet eden ve çalışmalarını anlatan bir diğer öğrenci de Erhan Kılıç’tı. Kılıç, yaptığı taş baskı bez çantayı hediye etti ve sonrasında şunları söyledi;

Kabataş’tan Prens geçti
“Önce bize sanatla ilgili sorular sordu. Arkadaşımla yaptığımız ahşap süsleme sanatı olan Edirnekâri çalışmaları hakkında bilgi verdik. Örnek görmek istedi ve çok beğendi. Ben de bez çantaya taş baskı yapmıştım. Kendi ellerimle hediye etmek istedim ve hediyemi kabul etti.”

Kabataş’tan Prens geçti

 

BAKMADAN GEÇME!