Kabataş Erkek Lisesi Yaşar Kemal'i ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Kabataş Erkek Lisesi Yaşar Kemali ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 17:03

Kabataş Erkek Lisesi usta yazar Yaşar Kemal'i ağırladı. Lise tarafından düzenlenen "Kabataş, Yaşar Kemal Okuyor" başlıklı etkinlikte Kemal'e eşi Ayşe Semiha Baban ile Zülfü Livaneli de eşlik etti.

Haberin Devamı

Bir eğitim-öğretim döneminde Yaşar Kemal'in eserlerini okuyan öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikte Kemal, önce romanlarının resmedildiği sergiyi gezdi. Kemal ve beraberindekiler, daha sonra öğrencilerin hazırladığı diğer etkinlikleri izlemek üzere Hamdi Saver Salonu'na geçti.

Yaşar Kemal'i anlatmak üzere kürsüye çıkan yazar ve şair Güven Turan, kendisini yazar yapan ilk adımın İnce Memed'in girişi olduğunu belirterek, "Dağın Öteki Yüzü üçlemesinin, her seferinde galiba grip olacağım bu sayfaları okurken dediğim, Yer Demir Gök Bakır'daki o umutsuz kışı anlattığı bölümdür. İşte bu betimlemeyle yaşama yaşatma özelliği, atmosfer kurma diye adlandırdığımız bir şeydir" dedi.

"DEVLETİN DEĞİL HALKIN SANATÇISI"

Zülfü Livaneli de, en büyük payenin bir insanın halk, halkın sanatçısı seviyesine yükselebilmesi olduğunu ifade ederek, "Bizde bir ara biliyorsunuz, devlet sanatçısı dediler. İki kavram bağdaşmıyor bile birbiriyle, devlet nerede, sanatçı nerede. Onun için halkın sanatçısı olmak çok büyük. İki açıdan çok büyük bir, o halkın ona sahip çıkması, ikincisi de o yazarın halkın kültür tarihinde bir köşe taşı gibi yer tutmuş olması" diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Yaşar Kemal'in eserlerindeki kahramanlar öğrenciler tarafından canlandırıldı ve romanlarından bazı bölümler okundu. Kemal, öğrencilerin etkinliklerini ayakta alkışladı. Kemal'e okul müdürü tarafından plaket de verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!