Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

HITS

Phil Collins

(Warner Bros./ Balet)

Şu anda Wagner dinliyor olmamla az sonra okuyacaklarınız arasında ne gibi bir bağlantı kurarsınız bilemiyorum ama durum böyle. Efendiiim, nihayet korkuyla beklenen an geldi çattı. Korkunç insan Phil Collins, bir best-of albümle karşımızda. En güzel, en samimi, en duygusal, en şahane haliyle; hit parçalarını birbiri ardına söylüyor. Rock tarihinin en önemli topluluklarından biri olabilecek pozisyondayken katıldığı Genesis'i maymuna çeviren kişi olarak hatırlayacağım Collins'i (pek demeyeyim) hiç sevmem. Kariyeri boyunca hakikaten iyi şarkılar yapmış olsa da (bkz. Against All Odds, You Can't Hurry Love, Sussudio) sesi yüzünden mi desem, tipi yüzünden mi bilemiyorum, bir türlü sevmedim bu adamı. Istırapın insan sesi şeklinde tezahürü olarak görsem de, hakkını tamamen yemek istemem. Zaten sevenlerini üzmek hayatta isteyeceğim en son şeydir (yalan, yalan!..). Phil Collins'in 16 hit parçasını dinlemek isteyenler için ideal. Son olarak ‘‘Another Day In Paradise’’ çalan bir barı gözyaşları içinde terk etmiş biri olarak, bu kadar hassasiyetin altından kalkabileceğimi sanmıyorum.

DIRE STRAITS

Sultans of Swing

(Vertigo/ PolyGram)

Hepinizin verilmiş sadakası varmış. Dire Straits için daha önce yazdığım iki giriş cümlesi de korkunçtu. Yani kötü espri olur da bu kadar da olmaz. Her neyse, punk'ın en fiyakalı döneminde müzik dünyasına ters yönden giriş yapan ve çok da başarılı olan Dire Straits, bu satırların yazarının (endişeye mahal yok, sadece 'bu satırların yazarı' diye yazmak nasıl bir duygu, onu merak ettim, bir daha yazmayacağım) en sevdiği Dire Straits şarkısı olan ‘‘Sultans of Swing’’ adı altında bir best-of hazırladı. Hafıza denen muammanın en güzel yerlerine dokunan 16 şarkı bir arada. Lady Writer'dan Romeo and Juliet'e, Sultans of Swing'den Local Hero'ya uzanan gayet düzgün bir best-of. İlaç niyetine herkese tavsiye ediyorum. En yakın müzik markete gidin albümle gözgöze gelin ve ‘‘Me and you babe... How 'bout it?’’ deyin, o sizi anlar (siz bana uymayın ve böyle bir şey yapmayın, tamam mı?).

FUN LOVIN' CRIMINALS

100 % Colombian

(EMI/ Kent)

FUN Lovin' Criminals hayatın gerçeklerini kavramış, olayı çözmüş, sağlam bir topluluk. Arkadaşlar New York'un ‘‘DBSGA’’ adıyla anılan bir klanına mensup (meraklısına not: DBSGA= Damarlarında Buzlu Sular Gezinen Adamlar). Beastie Boys'un kurduğu öne sürülen bu klan, bünyesinde hip hop'la rock arasındaki ilişkileri geliştirmek konusunda uzmanlaşmış insanları bulunduruyor. Fun Lovin' Criminals, klanın taze üyelerinden. Ama hakikaten derslerini iyi çalışıyorlar. Ruhları var, eğlenmeyi seviyorlar ve şahane de bir müzik yapıyorlar. ‘‘100 % Colombian’’ı kainatın bütün seslerine değil de belirli seslerine açık arkadaşlara hararetle tavsiye ediyorum. ‘‘Barry White... Saved my life...’’ Çok şahane şarkı, çoook.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!