Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

JEFF BUCKLEY

My Sweetheart The Drunk

(Sony)

Ölüm üzerine felsefe yapacak durumda değilim, ama şu kadarını söyleyeyim; bazen hakikaten adaletsiz davranıyor. Parlak insanlara çok sık rastlanmayan müzik dünyasında, göz kamaştıran bir isim olarak tanıdık Jeff Buckley'i. Tim Buckley'in, genç yaşta ölmüş, itibarı çook sonraları iade edilmiş yetenekli bir müzisyenin oğluydu. Üzgün, kırık ama muhteşem bir şarkıyla, ‘‘Grace’’le giriş yaptı müzik dünyasına. Maalesef ikinci albümünü beklerken ölüm haberini aldık. Buckley'in Memphis'teki Wolf Nehri'nin sularında kaybolmadan önce, ‘‘My Sweetheart The Drunk’’ adıyla yayınlamayı düşündüğü albüm için yaptığı kayıtlar, iki albüm halinde yayınlandı. Albümde Buckley'in bu kayıtlarının yanı sıra bazı konser kayıtları da var. Dinlerken ister istemez içiniz sıkılıyor, üzülüyorsunuz. İyi şarkı sözleri ve iyi besteler, Buckley'in çok özel sesiyle havada tuhaf ama güzel bir perde oluşturuyor. Yaşasaydı hakikaten iyi şeyler yapacağına inandığımız Jeff Buckley'e ‘‘elveda’’ veya ‘‘merhaba’’ demek isteyenlere önerilir...

TANITA TIKARAM

The Cappuccino Songs

(PolyGram)

Tanita Tikaram ne unuttuğum, ne de sık sık hatırladığım bir şarkıcı. 10 yıl kadar önce ilk albümünü çıkardığında bayağı tantana kopartmıştı. Çaptan düşmeye başladığı dönemde Türkiye'de bir konser de vermiş olan Tanita Tikaram'la o vakit tanışmış, açık konuşmak gerekirse durumunu pek parlak görmemiştik. Tanita Tikaram daha sonra yavaş yavaş ortadan kayboldu. Bu konuda kendimizi ‘‘Bir daha müzik yapar mı yapmaz mı vallahi ben bilemem’’ noktasında hissettiğimiz bir dönemde de ‘‘The Cappuccino Songs’’la döndü. Tanita Tikaram kötü müzik yapmıyor. Lafı ağzında yuvarlayan şarkıcıları pek sevmesem de (REM'i nasıl seviyorsun derseniz, verecek cevabım yok, haklısınız) Tanita Tikaram'ı beğeniyorum. Aslında beğeniyorum dememem lazım. Çünkü berbat bir tabirle Tanita Tikaram konusunda ‘‘nötr’’ vaziyetteyim. Yani beğendim desem yalan, beğenmedim desem daha büyük yalan. ‘‘The Cappuccino Songs’’, vasatın üstünde bir albüm. Tanita Tikaram'da daha iyisini yapacakken mahsus yapmıyormuş gibi bir hava var. Bu da onun problemi, bir de onu düşünemeyeceğim. Neticede dinleyin ve kararınızı verin.

DR. DOLITTLE

Orijinal Film Müziği

(Atlantic/Balet)

Vampir filmi yaptıktan sonra asla affedemeyeceğim Eddie Murphy'nin yeni filmi ‘‘Dr. Dolittle’’ın müzikleri, en az film kadar ilgi gördü. Albüm gerçekten keyifli. Siyah müziğin popüler isimleri, efendi şarkılarla filme katkıda bulunmaya çalışıyorlar, ne güzel, ne güzel... Montell Jordan ve Shaunta, Ginuwine, All Saints, Jody Watley ve Sugarhill Gang albümde şarkıları bulunan isimlerden bazıları. Siyah müziğin bugününe bakmak gibi ilginç bir merakınız varsa bu albümden faydalanabilirsiniz. Bende sıkıntı yaratıyor ama beğenenleri tutmuş olmayayım.

katkaya@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!